Oftedal vezérletével


Újabb két pont a zsebben. 

DVSC SCHAEFFLER – Győri Audi ETO KC 31-35 (17-19)
Debrecen, 5600 néző. Vezette: Felhő, Öcsi
DVSC: Triffa – Arany 1, Kovács 6/1, Tóvizi 3, Bulath 3, Grigel 5/3, Vantara-Kelemen 4.
Cs.: Oguntoye – Varsányi, Punko 3, Bordás 3, Zamfirescu, Szabó 1, Borgyos, Despotovic 2.
Edző: Köstner Vilmos
ETO: Kiss – Puhalák 2, Hansen 4, Oftedal 12/6, Pintea 4, Groot 6, Bódi 1.
Cs.: Leynaud, Grimsbö – Görbicz 3, Kristiansen 1, Tomori 1, Pál, Afentaler, Knedlíková 1.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 0, illetve 2 perc (Pintea)
Hétméteresek: 5/4, illetve 6/6

A győrieknél Leynaud visszakerült a keretbe, de Debrecenbe Brattset el sem utazott, így Mörk, Amorim és Fodor mellett rá sem számíthatott Danyi Gábor.
Groot góljával szerzett vezetést az ETO, de a Loki gyorsan fordított és a nyolcadik percig vezetett is (6-6). Oftedal találata ismét a vendégeket juttatta előnyhöz, de a piros-fehérek nem adták fel, ismét három góllal elhúztak (22. perc: 16-13). Az ETO védekezést váltott – ez meg is zavarta ellenfelét – és a technikai hibákat kihasználva a félidő végén már két gól volt a vendégek előnye.
A második harminc perc is Groot-góllal indult, de a hazaiak a 2-3 gólos hátrányt folyamatosan tartották. Oftedal megállíthatatlan volt, de természetesen a többiek játéka is kellett ahhoz, hogy a negyvenharmadik percben ötre nőtt a különbség (24-29). A kapuban Grimsbö is hozzátette a magáét, a Loki nem tudott zárkózni. Az utolsó tíz percben az ETO lassította a játékot, ráadásul Oguntoye is többször túljárt a győri támadók eszén, de nem volt kérdés, hova kerül a két bajnoki pont. 
A győriek egy hosszú bukaresti túrát követően letudták az egyik leghosszabb hazai utazást is, ráadásul megőrizték veretlenségüket.

A debreceni „szurkolók” kitettek magukért, bízunk benne, hogy az MKSZ illetékesei is látták (és hallgatták) a mérkőzést.