Az első félidő döntött


Fontos két pont a tarsolyban! 

Győri Audi ETO KC – Vipers Kristiansand 33-29 (19-14)
Győr, 5397 néző. Vezette: Karina Christiansen, Line Hesseldal Hansen (dánok)
ETO: Grimsbö – Bódi 1, Groot 4/1, Brattset 7, Hansen 8, Oftedal 1, Görbicz 6/3.
Cs.: Kiss – Knedlíková, Afentaler, Tomori 2, Pintea 2, Pál, V. Kristiansen 1, Puhalák 1.
Edző: Danyi Gábor
Vipers: Lunde – Aune 5, Sulland 8/5, Reistad 3, Kristensen 2, Arntzen, J. Kristiansen 1.
Cs.: Fagerheim – Waade 2, Tomac 1, Yttereng 2, Naes Andersen 5, Refsnes, Olsen, Wibe.
Edző: Ole Gustav Gjekstad
Kiállítások: 6 perc (Groot 2×2, Pintea), illetve 4 perc
Hétméteresek: 8/4, illetve 6/5

Sulland hatalmas kapufájával indult a mérkőzés, válaszul Hansen lőtt szép gólt. Mindkét csapat nagy iramot diktált, az ötödik perc elején szépen megosztozva már nyolc gólnál jártak (4-4).  A hazaiak találták meg a sikeresebb taktikát és három góllal megléptek, jött is a norvég időkérés (10. perc: 8-5). Hansen gólerős játékának köszönhetően a félidő közepén már öt gól volt a zöld-fehérek előnye (11-6), és ez tovább is nőtt. Másodszor is időt kértek a vendégek (21. perc: 15-8). A hajrában a kihagyott győri büntetőket követően egy kicsit felzárkóztak a vendégek.
A második harminc perc álomszerű kezdést hozott, hiszen alig több mint öt perc után már kilenc góllal vezetett az ETO (24-15), de a norvégok nem adták fel. Egy kicsit a két dán játékvezető is hozzátett ahhoz, hogy a két csapat közti különbség három gólra csökkent, időt is kellett kérni a hazaiaknak (44. perc:25-22). Groot, Brattset és Görbicz góljaival sikerült hat gólos előnyt összehozni (52. perc: 29-23), de a vendégek még ekkor sem adták fel, Sulland vezérletével három gólra visszakapaszkodtak. Az utolsó hazai időkérést követően megint hatra nőtt a győri előny, amin a hátralévő alig két percben már csak szépíteni tudtak a vendégek.
A Győri Audi ETO KC az első félidei játékának köszönhetően újabb két pontot szerzett a Bajnokok Ligája 2. csoportjában, ezzel továbbra is az élen áll.