Pontok Fehérvárról


Ismét bajnokin az Audi ETO KC. 

Alba Fehérvár KC – Győri Audi ETO KC 29-39 (14-21)
Székesfehérvár, néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi
FKC: Györkös – Szarka 1, Gorshenina 3, Boldizsár 1, Varga 1, Mendy 4, Májer 2.
Cs.: Mistina – Zhilinskaite 4, Pelczéder 4, Utasi 2, Tornóczky, Nascimento 4/1, Sztankovics 1, Temes 2/1, Rózsás. 
Edző: Deli Rita
ETO: Grimsbö – Bódi 2, Kristiansen 4, Pintea 6, Tomori 2, Groot 4/2, Puhalák 1.
Cs.: Kiss – Afentaler, Brattset 6, Hansen 5, Pál, Oftedal 6, Görbicz 3.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 4 perc, illetve 4 perc (Afentaler, Pintea)
Hétméteresek: 3/2, illetve 2/2

Leynaud és Knedlíková kisebb sérülés miatt kihagyta a székesfehérvéri mérkőzést. Az ETO Pintea révén szerezte meg a vezetést, de a tizedik percig – a sok elhibázott lövés miatt – kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség. 5-5 után három góllal meglógtak a vendégek (15. perc: 7-10), a következő öt percben csak egy gólt faragtak hátrányukból a fehérváriak. Az utolsó tíz percben aztán beindult a győri gépezet, szinte minden támadásból gól született, míg a hazaiak továbbra is hibáztak a kapu előtt. Kiss Éva védésével maradt a hétgólos különbség.
A második harminc perc is győri góllal indult, majd Kiss hárított egy büntetőt, de a másik kapuban Mistina is többször járt túl a vendégek eszén. A félidő közepére mindössze egy góllal tudta növelni félidei előnyét az ETO (45. perc: 22-30), aztán Hansen találatával jött össze a „közte tíz” (52. perc: 24-34). A győri fölényt csak egy-egy Mistina védés törte meg, de ezzel sem sikerült tíz gól alá csökkenteni a hátrányukat.
A Győri Audi ETO KC két Bajnokok Ligája mérkőzés között újabb bajnoki találkozót tudott le, győzelmével továbbra is pontveszteség nélkül vezeti a bajnokságot.