Remek kezdés


Győzelem a Bucuresti ellen. 

Győri Audi ETO KC – CSM Bucuresti 36-27 (22-15)
Audi Aréna Győr, 5389 néző. Vezette: Nikolic, Stojkovic (szerbek)
ETO: Leynaud – Knedlíková 5, Groot 5/2, Brattset 1, Hansen 2, Oftedal 3, Fodor 5. 
Cs.: Grimsbö, Kiss – Bódi, Afentaler 1/1, Kristiansen 3/1, Pintea 9, Tomori 2, Puhalák.
Edző: Danyi Gábor
CSM: Grubisic – Radicevic 6/2, Lazovic 3, Omoregie 4, Cvijic 2, Lekic 8, Mehmedovic 1. 
Cs.: Ungureanu, Ion – Udristoiu, Curea 1, Jacobsen, Bazaliu, Constantinescu, Manea 1, Hagman 1.
Edző: Dragan Djukic
Kiállítások: 6 perc (Hansen, Tomori, Pintea), illetve 10 perc
Hétméteresek: 6/4, illetve 2/2

A hazaiak Mörk és Amorim mellett Görbicz játékára sem számíthattak ezen a nagyon fontos találkozón.
A vendégek kezdték a mérkőzést, de az első gólt a győriek szerezték, Hansen volt eredményes, majd Knedlíková is betalált Grubisic kapujába. Radicevic büntetőből szépített, de Hansen kiállítása alatt két gólt lőttek a hazaiak, jött is a román időkérés (6. perc: 4-1). A hazaiak végre a széleket is játszatták és ezt Fodor, illetve Knedlíková gólokkal hálálta meg. Középen Groot és Oftedal remekül szervezte a játékot, míg az ellenfélnél csak Lekic teljesítménye volt elfogadható. A félidő közepén három gól volt a győri előny (9-6). Lekic mellé Omoregie és Radicevic csatlakozott, míg a hazaiaknál Pintea volt elemében. A védekezésben Cvijic semlegesítése volt a fő cél, ami ezen a mérkőzésen sikerült is. A játékrész Fodor góljával zárult.
A második harminc percben a jó védekezésnek és az ehhez járuló kapusteljesítménynek köszönhetően tovább nőtt a hazaiak előnye. A két szélső kivételével folyamatos cserékkel frissítette csapatát Danyi Gábor. A félidő közepén aztán számolhattak a győri szurkolók, Fodor találatával lett „közte tíz” (29-19). Sajnos Csenge megsérült, Puhalák váltotta a szélen. A vendégek is cserékkel próbálkoztak, de ha Lekic nem volt a pályán, megállt a tudományuk. A győri kapuban Leynaud továbbra is jó százalékkal hárította a lövéseket, elöl pedig Hansen és Kristiansen bombázta szét a kaput. Alig három perccel a vége előtt Pintea visszaállította a tízgólos különbséget, de néhány rontott lövést követően két gólt faragott a CSM. A mérkőzés Afentaler időntúli büntetőjével zárult.
A Győri Audi ETO KC ezen a mérkőzésen úgy játszott, ahogy nagyon sokan várták, így magabiztosan gyűjtötte be riválisától a két pontot és továbbra is hibátlanul áll a csoport élén.