Felejthető harminc perc, vagy több??


Győzelem az MTK ellen. 

Győri Audi ETO KC – MTK Budapest 36-29 (15-14)
Győr, 3615 néző. Vezette: Paska, Vastag.
ETO: Kiss – Puhalák 3, Oftedal 3, Pintea 3, Hansen 5, Groot 4/1, Knedlíková 4.
Cs.: Leynaud, Grimsbö – Fodor 1, Görbicz 2/1, Kristiansen 3, Brattset 2, Tomori 3, Afentaler, Bódi 3.
Edző: Danyi Gábor
MTK: Lajtos – Slakta 3, Karnik 6/1, Tóth 6/3, Dakos 5, Termány 5, Fekete 2.
Cs.: Győri, Fritz – Nonn, Stranigg, Erdélyi, Kovács, Horváth, Bánfai 2.
Edző: Vladimir Golovin
Kiállítások: 4 perc (Hansen, Groot), illetve 12 perc
Hétméteresek: 4/2, illetve 5/4

Karnik gólja nyitotta a találkozó és alig telt el két perc, Pintea második góljával már másodszor egyenlített az ETO. A hazaiak nem igazán találták a MTK elleni játékot, elhibázott lövések, ki nem kényszerített hibák szerepeltek a repertoárban. A vendégek három góllal megléptek és ebből nem is akartak engedni, ráadásul a félidő közepén már öt gól volt a fővárosiak előnye (7-12). Míg az egyik oldalon sok volt a rontott lövés, a másik kapunál minden lövésből gól született. Leynaud jött Kiss helyére. Tóth kiállítása alatt zárkózott a győri csapat, majd Knedlíková találatát követően jött a vendégek időkérése (19. perc: 10-13). Néhány kivédekezett kék-fehér támadás és Puhalák három gólja már döntetlent eredményezett, de a vezetést csak az utolsó percben Groot góljával sikerült átvenni.
A második harminc perc Tomori és Kristiansen góljával indult. Már-már azt hitték a győri szurkolók, hogy végre beindul a gépezet, de nem ez történt, gyorsan egyenlített az MTK (35. perc: 18-18). Bódi góljaival ismét a hazaiaknál volt az előny. Slakta végre megkapta első kiállítását, bár nem értette, miért, végig dumált a játékvezetőnek. A kiállítás alatt újabb két gólt lőtt az ETO. Lehetett volna több is, de az Oftedal ellen elkövetett szabálytalanság elkerülte a játékvezetők figyelmét. A másik kapunál Hansen kapott jóval enyhébb csínytevésért két percet. A félidő közepére két gólra jött fel az MTK (24-22), Groot kapott kétpercest, de hogy miért, azt senki nem tudhatja. Zsinórban négy gólt lőtt a hazai gárda, majd jött a nagy rohanás, négy perc alatt nyolc gólt lőttek a csapatok (53. perc: 32-26). Slakta sokadik durva megmozdulását követően újabb büntetést kapott, természetesen ezt is hosszasan kommentálta a sporiknak, majd Kovács egy ütésért kapott „csak” egy kétpercest. Kilenc gólra nőtt a különbség, Hansen megszerezte századik győri bajnoki gólját, de a végén megint kihagyott a védekezés, így az MTK hét góllal megúszta a győri kirándulást.

A két játékvezető ebben a szezonban már a nyolcadik első osztályú mérkőzését fújta, de talán előbb alacsonyabb osztályokban kellene próbálkozniuk a sportág és a játékvezetés elsajátításával.