Két pont Egerből is.


Sok volt az üresjárat. 

Eszterházy SC – Győri Audi ETO KC 20-35 (13-14)
Eger, 875 néző. Vezette: Marton, Szabó.
Eger: Győrffy – Buzsáki 4, Hanczvikkel 2, Petrovics 1, Sári 6/1, Kobela 2, Sallai 1. 
Cs.: Leiner – Juhász, Bernát, Bocsi, Pados 3, Brettner, Sepsi, Borbély 1. 
Edző: Debre Viktor
ETO: Kiss – Görbicz, Hansen 7, Brattset 3, Groot 6/1, Tomori, Knedlíková 4. 
Cs.: Leynaud, Grimsbö – Fodor 2, Puhalák 1, Kristiansen 6, Pintea 1, Oftedal 3, Afentaler, Bódi 2.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 8, illetve 2 perc (Hansen)
Hétméteresek: 2/1, illetve 1/1

A kellemetlen téli időjárás ellenére két busznyi győri szurkoló indult el az idei év első túrájára. Ők a Szépasszony-völgyben tett látogatást követően érkeztek meg a sportcsarnokba, ahol telt ház előtt kezdték meg a csapatok a bajnoki mérkőzést.
Hansen rontott lövésével indult a találkozó, ráadásul a hazaiak alaposan bekezdtek, hiszen alig három perc alatt háromszor vették be a győri kaput. Knedlíková csak szépíteni tudott és a második gólunkat is Ő szerezte a nyolcadik (!) percben. Az egrieknél az egykori győri, Sári jól használta ki a lehetőségeit, a kilencedik percben már négy gólnál járt. Hansen, Brattset és Knedlíková góljaival egyenlített az ETO (10. perc: 6-6), de a vezetést ekkor még nem sikerült átvenni. Újra két góllal meglépett az Eger, és még emberelőnyben sem sikerült szépíteni. A félidő közepén, háromgólos hazai előnynél (10-7) jött az első győri időkérés. Ismét egyenlítettek a győriek (10-10). Mindkét oldalon sok volt a hiba, a rontott lövés. A 24. perc végén aztán megtört a jég, Groot góljával vezetett az ETO, de egy perc múlva már ismét a hazaiaknál volt az előny. Az utolsó percben Oftedal megduplázta a különbséget, de a szünetre csak egygólos maradt a győri előny.
A második játékrész is egy rontott Hansen lövéssel indult, de aztán javított. Nagy volt a rohanás, potyogtak a gólok, de a győri előny nem akart nőni. Fodor biztos kézzel talált be az egri kapuba, majd Hansen góljával háromra nőtt a különbség (37. perc: 16-19). Állva hagyta ellenfelét az ETO, jött is a hazai időkérés (39. perc: 16-21). Közel három perc után jött az újabb győri találat, ismét Hansen volt eredményes. A félidő közepén Oftedal lőtte a 25. győri gólt (17-25), majd Knedlíková góljával lett „közte tíz”. A harmincadik győri gólt Kristiansen jegyezte (52. perc: 17-30). Hansen elemében volt, az 55. percben már a hetedik gólját lőtte. Az utolsó percben egy kimaradt hazai büntetőt követően Kristiansen állította be a végeredményt.

A Győri Audi ETO KC hozta a kötelezőt, de egy félidőt ajándékozott a remekül küzdő egrieknek. Kár volt ezért…