Jó évkezdet.


Egyedül az élen. 

Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 39-33 (18-11)
Győr, 5322 néző. Vezette: Andorka, Hucker (érdekes felfogásban…)
ETO: Leynaud – Bódi 1, Kristiansen 2, Groot 7, Brattset 2, Amorim, Görbicz 9/4.
Cs.: Kiss, Grimsbö – Knedlíková 1, Afentaler, Oftedal 7, Pintea 8, Hansen 2, Puhalák, Fodor.
Edző: Danyi Gábor
FTC: Bíró – Lukács 6, Klujber 3, Kovacsics 4, Mészáros 1, Háfra N. 4, Schatzl 4.
Cs.: Szemerey, Szikora – Faluvégi 2, Horváth, Pena 5/2, Klivinyi, Márton 4, Farkas, Háfra L.
Edző: Elek Gábor
Kiállítások: 8 perc (Hansen 2×2, Kristiansen, Groot), illetve 2 perc
Hétméteresek: 4/4, illetve 2/2

Az év első rangadójára hatalmas volt az érdeklődés, már hónapokkal a meccs kezdete előtt elfogytak a belépők. A találkozó kezdete előtt az Európa Bajnokságon szerepelt játékosokat köszöntötte a Győri Audi ETO KC vezetősége és a Győri ETO KSZE képviselői.

Győri gólokkal indult a meccs, de sajnos Amorim egy sáncolást követően megsérült, megnehezítve Danyi Gábor munkáját. A hazaiak hibáit kihasználva egyenlített az FTC, de a tizedik percben már három volt a hazai előny (6-3). Kristiansen kiállítása alatt zárkóztak a vendégek, majd egalizáltak is. A vendégek időkérését követően öt góllal meglépett az ETO (20. perc: 11-6), de megint jöttek a hazai hibák és a fővárosiak zárkózása. Az új beálló, Pintea, gyorsan bizonyította, hogy jó igazolás volt, védekezésben jó lábmunkával, támadásban pedig szép megoldásokkal vétette észre magát. A vendégek hosszú lefolyású támadásokkal próbálták a győriek rohanását visszatartani és ez a játékvezetőknél nem igazán bizonyult passzívnak. Védekezésben is mindent megpróbáltak, de csak Háfra Noémi került két percre a kispadra. A szünetig hétgólos előnyt kovácsolt össze az ETO.
A második félidő első négy percében öt gólt lőttek a vendégek, míg a hazaiak csak egyet. Jött is a győri időkérés (34. perc: 19-16). Hosszú ideig kiegyenlített játékot láthatott a szép számú publikum, a játékész közepén is csak három gól volt a győri előny (26-23). Kristiansen, Oftedal és Pintea szórták a gólokat, míg a másik oldalon a szélsők ellen nem volt ellenszer (a meccs végéig tizenhatszor (!!!) voltak eredményesek). A vendégek kettős emberelőnyből tudták csak a lépést tartani, ráadásul a játékvezetők nem egyenlő mércével ítélkeztek. Knedlíková gólja után Groot találata bebiztosította a győzelmet, Pintea és Oftedal pedig már a közönségnek játszott a találkozó végén.

A Győri Audi ETO KC összességben megérdemelte nyerte a rangadót, de a játékvezetés elgondolkodtató.
Érthetetlen, hogy a vendégszurkolók hogy jöhettek be azokban a pólókban és miért mocskolhatták szinte végig a győrieket. Talán az MKSZ illetékesei tudnak ezekre a kérdésekre válaszolni.