Hibátlanul az élen


A kapusok napja volt. 

Győri Audi ETO KC – HC Podravka Vegeta 37-17 (17-9)
Audi Aréna Győr, 5327 néző. Vezette: Marija Ilieva, Silvana Karbeska (macedónok)
ETO: Kiss – Bódi 4, Hansen 4, Groot 4/1, Brattset 3, Amorim 5, Puhalák 1.
Cs.: Grimsbö, Leynaud – Knedlíková 3, Afentaler 1, Oftedal, Varga 1, Kristiansen 6, Görbicz 4, Fodor 1.
Edző: Danyi Gábor
Podravka: Risovic – Turk 3, Yezhykava, Milosevic, Debelic 1, Chigirinova 4, Holesova 2.
Cs.: Tucakovic, Ecimovic – Zadravec 2, Karlovcan 1, Popovic 1/1, Dzono, Milosavljevic 1, Franusic 1/1, Ikhneva 1. 
Edző: Uros Bregar
Kiállítások: 0 perc, illetve 4 perc
Hétméteresek: 1/1, illetve 5/2

2018. utolsó tétmérkőzésére készülődött a Győri Audi ETO KC, hibátlan teljesítménnyel fogadta a horvát bajnokot. Bár az első hazai lövés kimaradt és az ellentámadásból a Podravka szerzett gólt, utoljára volt náluk az előny. A győri kapuban Kiss Éva parádézott (50 %-os teljesítménnyel zárta a találkozót), ráadásul támadásban is átlag felettit produkáltak a többiek (73%). A jó teljesítményeknek köszönhetően Saracevic már a hetedik percben kikérte első idejét, de ettől a játék képen nem változott, a félidő közepén már öt gól volt a hazai előny (10-5). A már megszokott cseréket követően egy kis zavar állt be a győriek játékában, de egy időkérés megoldott mindent. A szünetig tovább növelte a különbséget a hazai gárda.
A második harminc perc három gyors győri góllal indult, jött is az időkérés, majd alig négy perc múlva a következő. A kapuban Grimsbö lehúzta a rolót, Groot meglőtte kettőszázadik BL-gólját, ráadásul a vendégek tizenkét percig nem tudtak gólt szerezni (43. perc: 26-10). A gólt követően vendégek rövid ideig bírták a tempót, így alig tíz perccel a vége előtt a hazai tábor már másodszor számolt az ellenfélre (51. perc: 32-12). A 70 százalékot nyújtó Grimsbö helyett beállt Leynaud is átlag felettit hozott (57 %), a végén pedig már a fiatalok is lehetőséget kaptak. Afentaler nagy gólt lőtt, Varga pedig a sípszó előtt szerezte meg első BL-gólját.

A Győri Audi ETO KC hatalmas különbséggel nyerte meg a szezon tizenötödik mérkőzését, ezzel pontveszteség nélkül végzett csoportja élén.