A győzelmet nem kell magyarázni,


pedig volna mit… 

Győri Audi ETO KC – Thüringer HC 31-28 (19-15)
Audi Aréna Győr, 5307 néző. Vezette: Prastalo, Balvan (bosnyákok)
ETO: Kiss – Fodor, Amorim 3, Groot 4/2, Hansen 6, Oftedal 5/2, Knedlíková 3.
Cs.: Grimsbö, Leynaud – Puhalák 1, Görbicz 1, Kristiansen 2, Brattset 4, Varga, Afentaler, Bódi 2.
Edző: Danyi Gábor
THC: Giegerich – Jakubisová 1, Triscsuk, Luzumová 7/3, Huber, Bölk 5, Grossmann 2.
Cs.: Zimmermann – Lang, Sazdovska 1, Mazzucco, Schmelzer 4, Stolle 8.
Edző: Herbert Müller
Kiállítások: 2 perc (Hansen), illetve 8 perc
Hétméteresek: 7/4, illetve 3/3

A vendégek kezdték a mérkőzést, de az első gólt Hansen szerezte. Gyorsan megduplázta előnyét az ETO és a hatodik percben már négy góllal vezetett (6-2). A kihagyott helyzeteket követően két gólra zárkózott a THC, de Amorim góljaival ismét négy volt a hazai előny (8-4). A németek egy pillanatra sem adták fel, a sok rontott lövésük ellenére fokozatosan közelítették meg ellenfelüket és a félidő közepén már csak egy góllal voltak lemaradva (10-9). A két játékvezető össze-vissza sípolgatott, az egyik hibájuk után Danyi Gábor kapott sárgát. A győri időkérés a vendégeket hozta fel és előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették (21. perc: 12-13). A Stolle-Schmelzer-Bölk trió termelte a gólokat, előbbi kettő átlövésekkel, utóbbi a beálló posztról. A hazaiaknál Hansen volt ellenállhatatlan, az Ő és Brattset góljaival visszavette a vezetést az ETO és a szünetig négygólos előnyt harcolt ki.
A második játékrészben folytatódott a német lövők bemutatója. Bölk és Stolle egalizált (38. perc: 20-20) és hosszú percekig tartották is a lépést a győriekkel (49. perc: 26-26). A folyamatosan reklamáló Herbert Müller is megkapta sárgáját. Úgy tűnt, hogy a meccs végére beindul a győri gépezet, de a majd hat perces német gólcsendben csak két hazai találat esett. Az utolsó öt percben Groot, Kristiansen és Amorim góljára csak Luzumová tudott válaszolni, így három góllal győztek a hazaiak.

A szép számú publikum a Siófok és az Érd elleni játékot várta a csapattól, de a szezon tizenharmadik tétmérkőzésén csak a küzdeni tudást lehet dicsérni. A Győri Audi ETO KC továbbra is egyedüliként száz százalékos a mezőnyben és már biztos középdöntős.