Érd – kiszámolva


Jó támadás – gyengébb védekezés. 

Győri Audi ETO KC – Érd 40-27 (18-16)
Audi Aréna Győr, 4713 néző. Vezette: Őri, Pozdena
ETO: Leynaud – Bódi 4, Oftedal 7/2, Groot 4/1, Brattset 5, Kristiansen 3, Puhalák.
Cs.: Kiss É.– Knedlíková 2, Afentaler 2, Pál, Varga, Amorim, Hansen 7, Görbicz 3/2, Fodor 3.
Edző: Danyi Gábor
Érd: Janurik – Krpez Slezak 9/3, Kiss N. 3, Tóth 2, Kisfaludy, Jerábková 4, Gávai.
Cs.: Foggia – Lassource 1, Simon, Lavko 1, Reizinger, Király, Kovacevic 4, Schatzl 1/1.
Edző: Szabó Edina
Kiállítások: 4 perc (Kristiansen, Groot), Illetve 4 perc
Hétméteresek: 6/5, illetve 4/4

Már az első támadásából Brattset révén gólt szerzett az ETO és az ötödik perc után már három góllal is vezetett (4-1), de az Érd jól kihasználta a védekezési hibákat, és többnyire átlövésekből vette be Leynaud kapuját. A félidő közepén – Bódi hétszázötvenedik zöld-fehér góljának is köszönhetően – már négy gól volt a hazaiak előnye (14. perc: 9-5), de a vendégek nem adták fel, nyolc perccel a játékrész vége előtt egyenlítettek (11-11) és ezt követően a vezetésért is támadtak. A hajrá azonban a zöld-fehéreknek sikerült, így kétgólos győri előnnyel tértek pihenőre a csapatok.
A második harminc félidőben az ETO gyorsan eldöntötte a mérkőzést, nyolc perc alatt hét gólt lőttek és csak kettőt kaptak (25-18). Közben Fodor meglőtte ötvenedik bajnoki gólját. A vendégek leginkább a beálló játékot, illetve a szélső befutásokat erőltették, ebből Szabó és Krpez Slezak volt eredményes, míg a győriek minden posztról bevették Foggia kapuját és még a közönséget is szórakoztatták. A „közte tíz” az ötvenharmadik percben Bódi góljával jött össze. Szabó Edina végre megkapta a már korábban kiérdemelt sárga lapját. A hazaiak nem álltak le, Kristiansen és Afentaler kétszer is pontosan célzott, Pál pedig az ötvenedik bajnokiján léphetett pályára. A végeredményt Bódi állította be.

Egy javaslat az MKSZ felé: ha a mérkőzés két játékvezetője sikeresen elvégzi az alapfokú játékvezetői tanfolyamot, a megyei bajnokságban kaphatnak meccset (de csak óvatosan)!!