Ez sima lett


Két pont a Balaton partjáról. 

Siófok KC – Győri Audi ETO KC 26-35 (10-18)
Siófok, 1300 néző. Vezette: Horváth, Marton (sokáig jól, aztán…)
SKC: Solberg – Böhme 6/4, Gonzalez 2, Nze Minko 2, Jezic 4, Kobetic 4/1, Aoustin 2.
Cs.: Dedu – Khmyrova 2, Perianu 1, Drabik, Elghaoui 2, Geiger, Janjusevic 1, Barkóczi, Sárosi.
Edző: Tor Odvar Moen
ETO: Grimsbö – Bódi 1, Kristiansen 4, Groot 4/1, Brattset 5, Amorim 6, Görbicz 4/1.
Cs.: Kiss, Leynaud – Knedlíková 3, Afentaler, Oftedal 5/1, Varga, Hansen 2, Puhalák 1, Fodor.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 4, illetve 8 perc (Afentaler, Amorim, Groot, Bódi)
Hétméteresek: 7/5, illetve 3/3

Brattset góljával nyitott az ETO, de a hazaiak hamar fordítottak, a negyedik percben 2-1-re vezettek, mint később kiderült, a meccsen utoljára. A jól támadásoknak köszönhetően a győriek visszavették a vezetést és fokozatosan léptek meg ellenfelüktől. Sajnos a beálló körüli védekezés ezen a meccsen sem működött, de Grimsbö többször túljárt Jezic eszén, ezzel elhárította a hazaiak feltámadását. A félidő közepén két gól volt a győri előny (7-9), de ezt követően szinte csak hibákat látott a népes publikum. A vendégek előbb jöttek ki a gödörből, így hat gólra megléptek, jött is a második hazai időkérés. Ez sem segített a Balaton partiaknak, akik majdnem tizenegy percig nem találtak be a remekül védő Grimsbö kapujába. A félidő hajrája is a vendégeké volt, a szélsők góljaival nyolcra nőtt a különbség.
A második játékrészben nagyon gyorsan összejött a „közte tíz”, Groot cikázott be a védők között és talált be Dedu kapujába a 33. percben. A győri védekezés összeállt, a hazaiak sokszor játszottak passzívig, de gólig nem jutottak. Néhány rontott győri lövést követően a hazaiak felzárkóztak nyolc gólra (38. perc: 14-22), de közelebb nem jutottak ellenfelükhöz. Ekkor már sem Nze Minko, sem Kobetic nem volt a pályán, a sok lépéshibájukat a kispaddal jutalmazta edzőjük. Groot meglőtte háromszázadik győri bajnoki gólját. Az utolsó negyedóra előtt már tizennégy góllal vezettek a győriek (16-30) és megcélozták a negyvenet is, de ez két embernek köszönhetően nem jött össze. A két játékvezető az utolsó öt percben szinte már a csúnya nézésért is büntetőt ítélt a győriek ellen, így a hazaiaknak sikerült visszakapaszkodniuk tíz gól alá. Kár volt az ilyen fújásért.

A Győri Audi ETO KC remek játékkal, Grimsbö kiváló teljesítményével magabiztosan nyerte a rangadót, így továbbra is a tabella élén áll.