A vártnál simább győzelem


Alakul a védekezés is. 

Thüringer HC – Győri Audi ETO KC 22-38 (11-15)
Nordhausen, 1800 néző. Vezette: M. Bennani, S. Bennani (svédek)
THC: Giegerich – Jakubisová, Triscsuk 4, Luzumová 5/1, Schmelzer 2, Bölk 3, Grossmann.
Cs.: Krause – Huber 1, Stolle 4, Mazzucco 3, Lang, Sazdovska. 
Edző: Herbert Müller
ETO: Grimsbö – Bódi 6, Kristiansen 4, Amorim 3, Brattset 5, Oftedal 6/2, Fodor 2.
Cs.: Kiss, Leynaud – Knedlíková 1, Afentaler 1, Groot 5/1, Varga, Hansen 4, Görbicz, Puhalák 1.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 2, illetve 6 perc (Hansen 2×2, Groot)
Hétméteresek: 3/1, illetve 3/3

A hazaiak kezdték a mérkőzést és az első támadásukból gólt is szereztek. Ekkor vezettek utoljára a találkozón. Az ETO gyorsan megfordította az állást. A THC még kétszer tudott egyenlíteni (2-2 és 4-4), de ezt követően a győriek védekezését nehezen törtek fel, ha pedig ez sikerült, Grimsbö volt a végállomás. A játékrész közepén két gól volt a győri előny (7-9), ráadásul a hazaiak a győri emberhátrányok alatt, illetve büntetőkből sem tudtak faragni a hátrányukból, így négygólos zöld-fehér vezetéssel tértek pihenőre a csapatok.
A második harminc perc már majdnem olyan volt, amire a győri szurkolók a szezon kezdetétől vártak, villámrajtot vettek a győriek és a harminckilencedik percben a „közte tíz” is összejött (13-23). Az ETO nem állt le, próbálta minél jobban kiszolgálni a kétszáznál nagyobb szurkolótáborukat és ez sikerült is. Az utolsó tíz percre Leynaud érkezett Grimsbö helyére, de a hazaiak az ő eszén sem tudtak túljárni. A másik oldalon Afentaler kapott lehetőséget, lőtt egy szép gólt, az utolsó percekre pedig a sérüléséből visszatért Varga is pályára léphetett.

A Győri Audi ETO KC meglepően nagy, de megérdemelt különbséggel nyerte meg az idei szezonban harmadik BL-meccsét, így továbbra is pontveszteség nélkül – a teljes mezőnyben egyedüliként – vezeti a csoportját.