Más súlycsoportban játszottak


Könnyed győzelem a Békéscsaba ellen. 

Győri Audi ETO KC – Eubility Békéscsabai ENKSE 47-23 (22-9)
Győr, 2051 néző. Vezette: Kavalecz Ivett, Kavalecz Klaudia (lesz ez jobb is!)
ETO: Kiss – Fodor 4, Hansen 4, Groot 2, Brattset 7, Kristiansen 4/1, Bódi 3.
Cs.: Grimsbö, Leynaud – Puhalák 6, Oftedal 6/1, Kellermann 3, Ács 3, Afentaler 2, Knedlíková 3.
Edző: Danyi Gábor
Békéscsaba: Balog – Kovács 5, Vukajlovic 3, Dokovic 4, Zöldi-Tóth 1, Walfisch 3, Szögi.
Cs.: Horvát, Binó – Dombi 3, Ekker 1, Török 1, Kukely 2/1.
Edző: Horváth Roland
Kiállítások: 4 perc (Afentaler, Hansen), illetve 8 perc
Hétméteresek: 4/2, illetve 2/1

Bódi Bernadett négyszázadik, Kari Aalvik Grimsbö százötvenedik győri mérkőzésére készülődött. Görbicz és Amorim hiányában a kezdés előtt a csapat megválasztotta új csapatkapitányát, Knedlíkovát lökdösték ki a többiek a közös fotózáshoz.

Hansen gólja nyitotta a találkozót, aztán Kiss Éva percei következtek. Ha egy vendégszurkoló véletlenül csak az első tíz percet követően ért volna be a helyére, egy csabai gólról sem maradt volna le. Közben a hazaiak szinte minden akciója góllal zárult, a tizenegyedik percben 9-0 állt az eredményjelzőn. Kovács sokadik lövése utat talált a győri kapuba, hatalmas tapsot kapott. Aztán gyorsan duplázott is, de hétnél közelebb nem jutott a Csaba. Bódi góljával lett meg a „közte tíz” (21. perc 15-5), és a szünetig még három góllal – köztük a fiatal beálló, Ács Bianka találatával – tudta növelni előnyét a zöld-fehér csapat. 
A második harminc percet is hatalmas lendülettel kezdte az ETO. A jó védekezésnek köszönhetően a vendégek szinte minden támadásukat passzív jelzésig húzták, de sokszor nem látták a győri kaput. Támadásban gyors lerohanásból Oftedal lőtte a góljait, felállt fal ellen pedig a többiek is alaposan kivették részüket a gólgyártásból. A fiatalok sok lehetőséget kaptak, a sérüléséből visszatért Afentaler és Kellermann is többször betalált.
A Győri Audi ETO KC már az első percekben eldöntötte a két pont sorsát, a továbbiakban már csak a különbség volt kérdéses.