Két pont Budapestről


Tíz gól, de… 

MTK Budapest – Győri Audi ETO KC 25-35 (10-18)
Budapest, Népfürdő utca, 350 néző. Vezette: Földesi, Halász
MTK: Győri – Fekete 4, Termány 2, Tóth E. 3, Dakos, Karnik 4/2, Slakta 1.
Cs.: Lajtos – Nonn, Mihálffy 1, Stranigg 2, Erdélyi, Kovács, Horváth, Bánfai 3, Tóth N. 5.
Edző: Vladimir Golovin
ETO: Kiss – Fodor 8, Oftedal 4/1, Amorim 2, Brattset 5, Groot 1, Knedlíková 3.
Cs.: Tóth – Farkas, Kürthi 1, Hansen 1, Görbicz, Pál, Kellermann, Kristiansen 8/1, Bódi 2.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 8, illetve 2 perc (Amorim)
Hétméteresek: 4/2, illetve 4/2

A már megszokott módon kezdődött a találkozó, hét perc alatt nyolcszor zördültek a hálók, ráadásul még egy győri büntető is kimaradt. 4-4 után Kiss Éva fejjel hárított egy hazai lövést, de nem sikerült előnyt kovácsolni ebből. Az első jelentősebb különbség a tizenharmadik percre alakult ki, ekkor három gól volt a győri előny (6-9). A győri Tóth Nikolett büntetőt hárított, majd Brattset harmadik gólját követően időt kértek a hazaiak (15. perc: 7-10). Ezt követően Fodor már a harmadszor volt eredményes, Kristiansen pedig góllal nyitott. Egy kicsit leült a vendégek játéka, jött az időkérés (22. perc: 8-14). Kihagyott lövéseket követően Knedlíková lőtte a tizenötödik győri gólt. Egy hosszú gólcsendet Kristiansen tört meg, jött is a második hazai TO. A hazaiak kiállítása alatt nem esett gól, a játékrészt Fodor találata zárta.
A második félidőben kihagyott helyzetek után Groot talált be a fővárosiak kapujába, majd Knedlíková góljával lett „közte tíz” (34. perc: 11-21). Emberelőnyben megint gólképtelen volt az ETO (!), sok volt a technikai hiba, rossz megoldás. A hazaiak magukra találtak és a tizenkét gólos hátrányukat fokozatosan csökkentették, a játékrész közepén már csak nyolc volt a győri előny (18-26). Furcsa volt látni a gólképtelenséget, a sok hibát. Az utolsó negyedben Kristiansen nyitott egy szériát, bár volt egy kihagyott hetese, ötször talált be az MTK kapujába. A hajrában a fiatal Kürthi lőtt gólt. A hazaiak mindent megpróbáltak, hogy tíz alá kerüljenek, de a rontott lövéseik miatt ez nem sikerült.

A Győri Audi ETO KC néhány játékosát pihentetve is magabiztosan nyerte a mérkőzést, de még mindig ok a hiba és kérdés, hogy miért jönnek elő ekkora gólcsendek…