Nagy rohanás, sok gól


A védekezés még nem az igazi… 

Moyra-Budaörs Handball – Győri Audi ETO KC 30-45 (15-20)
Budaörs, 1050 néző. Vezette: Réti, Szedmák
Budaörs: Wéninger – Dávid-Azari 4, Hornyák, Pálos-Bognár 3/1, Szabadfi 1, Gerháth 3, Kiskartali 2.
Cs.: Sipeki, Kastl – Zsigmond 3, Pásztor 2, Hajduch 3, Mézes 2, Horváth 1, Ertl 3, Kaczur 1.
Edző: Mihály Attila
ETO: Leynaud – Bódi 3, Oftedal 9/1, Amorim 2, Brattset 6, Groot 5/2, Görbicz 5/1.
Cs.: Kiss, Tóth – Knedlíková 2, Kürthi, Pál, Kristiansen 5, Hansen 4, Fodor 4, Kellermann.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 6, illetve 2 perc (Hansen)
Hétméteresek: 2/1, illetve 5/4
A vendégek kezdték a találkozót, de Amorim lövése célt tévesztett. A másik oldalon Gerháth volt eredményes. A hazaiak a tavaszi mérkőzéshez hasonló sebességgel és mozgékonysággal játszottak és ezt nem igazán sikerült megoldani a győri védőknek. Az ETO a vezetést csak a 14. percben vette át (7-8), ekkor Groot talált be a jól védő Wéninger kapujába. Sem szélről, sem átlövőből nem jött össze a gól, így Knedlíková és Hansen érkezett. Görbicz büntetőjét követően egymás hibáiból sem éltek a csapatok, rengeteg elhibázott lehetőség volt. A félidő hajrájára felpörögtek a győriek és Fodor utolsó másodpercben lőtt góljával ötgólos előnyre tettek szert.
A második harminc percre Leynaud helyett Kiss érkezett a kapuba, gyorsan hárított is két lövést. Hosszú percekig hat-hét gól volt a különbség, aztán fáradni kezdett a Budaörs. A harmincadik győri gól Amorim nevéhez fűződik, a „közte tíz” pedig Kristiansen lövésével jött össze (43. perc: 22-32). Látványosan visszaesett a hazaiak támadójátéka, az ETO pedig alig fejezett be támadást rontott lövéssel. Brattset állította be a végeredményt.

A Győri Audi ETO KC egy negyven percig remekül küzdő Budaörs otthonából hozta el a két bajnoki pontot, de ahogy tavasszal, úgy most sem a védekezés volt a mérkőzés legfontosabb része, nagyon sok a harminc kapott gól.