Győzelem – hibákkal


Fiatalok is bemutatkoztak. 

Győri Audi ETO KC – Alba Fehérvár KC 38-26 (17-10)
Audi Aréna Győr, 3857 néző. Vezette: Hantos, Rózsahegyi.
ETO: Leynaud – Knedlíková 6, Groot 4/1, Oftedal 3/1, Brattset 6, Amorim 4, Görbicz 3.
Cs.: Kiss, Tóth – Bódi, Kürthi, Kristiansen 4, Pál, Hansen 7, Farkas, Kellermann 1.
Edző: Danyi Gábor
FKC: Mistina – Májer 2, Nascimento 4, Temes 1, Mendy 5, Gorshenina 4, Pelczéder 1.
Cs.: Györkös – Boldizsár 3/3, Sztankovics 1, Hudra, Rózsás 2, Szarka 3, Tornóczky.
Edző: Deli Rita
Kiállítások: 2 perc (Oftedal), illetve 2 perc
Hétméteresek: 3/2, illetve 4/3

A találkozó előtt a nyáron rendezett utánpótlás versenyeken sikereket elért játékosokat és edzőiket köszöntötte dr. Bartha Csaba és a Győri ETO KSZE. A kezdődobást a fiatal győri játékosok iskoláinak igazgatói és a legkisebbek végezték el.

Brattset gólja nyitotta a szezont, majd Amorim duplázta meg a hazai előnyt. Az ETO próbálta gyorsítani a játékot és ennek meg is volt az eredménye, hiszen tíz perc után már négy góllal vezetett (7-3). A jó védekezésnek köszönhetően az előny a játékrész közepére hat gólra növekedett (10-4). A győriek sorozatos cseréi egy kicsit megtörték a játékot, több hiba is becsúszott, de a félidő végéig így is sikerült növelni a különbséget.
A második harminc perc elején a vendégek sokszor passzívig támadtak, nehezen tudták feltörni a győri védőfalat, csak Mendy betörései és Nascimento megmozdulásai jelentettek veszélyt. A „közte tíz” negyvenegy perc után jött össze (26-16), a beállóban is remekelő Hansen lőtt gólt. Knedlíková három gyors gólja után az újonc Kellermann megszerezte első felnőtt bajnoki gólját, majd Hansen átlövésgóljait tapsolta a szép számú közönség. A végén Kiss hárított egy büntetőt.

A Győri Audi ETO KC magabiztosan győzte le a fehérváriakat, de még sok munka vár a csapatra.