Harminc perc előnyt adtunk a Siófoknak


A végén azért volt öröm.

Győri Audi ETO KC – Siófok KC 30-25 (9-10)
Audi Aréna Győr, 3000 néző.
ETO: Leynaud – Fodor, Amorim 4, Oftedal 7/1, Brattset 6, Kristiansen 5/1, Bódi.
Cs.: Tóth – Görbicz 7/3, Hansen, Knedlíková 1, Kürthi, Farkas.
Edző: Danyi Gábor
SKC: Solberg – Gonzalez 4, Kobetic 8, Janjusevic 5, Nze-Minko 1, Geiger 1, Drabik 3.
Cs.: Dedu – Elghaoui 1, Bozsok, Khmyrova 1, Takács, Barkóczi, Sárosi, Böhme, Jezic 1.
Edző: Tor Odvar Moen
Kiállítás: 6, illetve 10 perc
Hétméteres: 9/5, illetve 3/3

Az első gólt a hazaiak lőtték, de ezt követően a Siófok irányította a játékot és Solberg védéseinek köszönhetően már négy góllal is vezetett (2-6). Az ETO kicsit összekapta megát és húsz perc után 6-6 állt az eredményjelzőn. Sajnos a fordítás nem jött össze, Dedu négy büntetőt is hárított. Egygólos siófoki előnnyel tértek pihenőre a csapatok.
A második harminc percben egy teljesen más felfogásban játszó győri csapatot láthatott a szép számú nézősereg. Kristiansen egyenlített, majd Amorim gólja már a vezetést jelentette. Emberelőnyből tovább nőtt a hazai előny, Görbicz egészpályás üres kapus góljával. Jött is a vendégek időkérése. Szerencsére Moen edző szavait nem igazán fogadták meg játékosai, így a félidő közepén már hat gól volt a győri előny (20-14). Ekkor már sikerült a büntetőket is értékesíteni és több szépségdíjas megoldásnak is tapsolhattak a nézők. A hátralévő időben sem forgott veszélyben a hazaiak győzelme.
A Győri Audi ETO KC az idei felkészülés során az eddigi legnehezebb ellenfelével csapott össze és a sok hiányzó ellenére egy remek második félidős teljesítménnyel győzte le a Siófok KC együttesét.