Idén is tripla!


Bajnok a Győri Audi ETO KC!

Győri Audi ETO KC – Eubility Békéscsabai ENK SE 39-14 (20-8)
Győr, 5213 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
ETO: Grimsbö – Bódi 6, Groot 9, Oftedal 4, Broch 7, Hansen 1, Görbicz 10/5.
Cs.: Binó, Tóth – Afentaler, Gonzalez 1, Pál, Althaus, Varga, Puhalák 1, Fodor.
Edző: Ambros Martín
Békéscsaba: Györkös – Kovács 2, Mihálffy 4/1, Walfisch 3, Zöldi-Tóth, Szögi 1, Bottó.
Cs.: Popovic – Giricz 1, Vukaljovic 3, Farkas, Gidai, Szarka, Pintér, Dombi, Horvát
Edző: Horváth Roland
Kiállítások: 4 perc (Althaus, Broch), illetve 4 perc
Hétméteresek: 5/5, illetve 1/1

Győrött a Bajnokok Ligája győzelmet követően nagyon kelendő lett az utolsó bajnoki mérkőzésre szóló belépő, majdnem teljesen megtelt az Aréna.
A hazaiak alaposan bekezdtek és az ötödik percben már az ötödik góljukat lőtték. Ezt követően magukra találtak a vendégek, a játékot lassítva próbáltak helyzeteket kialakítani és góljaikkal nem engedték meglépni a győrieket. A félidő közepén nyolc gól volt a zöld-fehérek előnye (13-5). A lelátón nagyon sokan figyelték a bajnoki versengés másik mérkőzését, negyed órát követően három góllal vezetett az FTC. A győriek a játékrész második felében megpróbálták eldönteni a meccset, de a fáradtság rányomta bélyegét játékukra, több hiba becsúszott, így „csak” tizenkét gól volt az előny a szünetben. A másik meccsen hét góllal vezetett a Fradi, ekkor a fővárosiak álltak közelebb a bajnoki címhez.
A második félidő álomszerűen kezdődött a hazaiaknak, remek védekezés mellett szinte minden támadásukat góllal fejeztek be, és a 48. percben már húsz góllal vezettek (30-10). A másik mérkőzésen 12 volt az FTC előnye, ekkor a győriek nyakában lógott az aranyérem. Kicsit meglepő volt, hogy a mérkőzés ezen szakaszában már 3-4 perc eltérés volt a két mérkőzés között, a győriek jártak előbbre. Az ETO nem adta fel, bár már minden játékoson nagyon látszott a kimerültség, sorra lőtték a gólokat, növelték az előnyüket, ami a találkozó lefújására huszonöt gólra duzzadt. A másik oldalon ekkor 17-18 gólos előnye volt a fővárosiaknak. Szinte néma csendben várta mindenki az eredményt. A váciak az utolsó percben büntetőt értékesítettek, felzárkóztak 18 gólra. A hazai időkérést követően azonban nem sikerült gólt szerezniük, így a lehető legkisebb különbséggel, egy góllal a Győri Audi ETO KC nyerte a 2017-2018-as bajnokságot. Sikerült a triplázás!