Végső visszaszámlálás


Szerdán zárul a bajnokság.

Győri Audi ETO KC – EUbility Békéscsabai ENKSE
Audi Aréna Győr, 2018. május 23. 18:00
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert
TV: M4 sport (élő körkapcsolás)

A vendégek már biztos szereplői a következő szezon bajnokságának, hiszen az utolsó forduló előtt négy pont az előnyük a Kecskeméttel szemben. A huszonöt mérkőzésen szerzett 11 pont nem igazán sok, de több szoros meccset is játszottak. A szezon közben Skaliczki Lászlót váltó Horváth Roland (egykor Győrött játszott Tóth László csapatában) jó hatással volt a játékosokra. A viharsarkiaknál Jovana Kovacevic 137/5, Walfisch Mercédesz 130/16, Zöldi-Tóth Katalin 63 gól szerzett a bajnokságban.
A hazaiak csak rosszabb gólkülönbségük miatt állnak a tabella második helyén. Legutóbb a Budaörs vendégeként egy gólzáporos mérkőzésen győztek, de a megszokottaktól eltérően rengeteg gólt kaptak. Legutóbb – 60 perc játék után – 2013. március 6-án zörgött bajnoki mérkőzésen ilyen sokszor a győri háló (FTC-ETO 34-34). Ambros Martín csapatában Yvette Broch 91, Stine Bredal Oftedal 88, Nycke Groot és Nora Mörk 81-81 gólt lőtt a bajnoki találkozókon. Reméljük, hogy Eduarda Amorim szerdán már pályára léphet, sokat segíthetne jelenléte a védekezésben és támadásban is jelentős szerep hárulhat rá.
Az utolsó fordulóban is sok gólt kell lőnie a győrieknek, hiszen az MKSZ Versenykiírása szerint azonos pontszám esetén az a csapat nyeri a bajnokságot, aki a többieket nagyobb különbséggel győzi le. Jelenleg hat gól a győriek hátránya és sajnos a helyezés eldöntését szabályozó kiírás következő pontja sem nekik kedvez, hiszen az FTC 15 góllal többet lőtt az eddigi 25 találkozón.

A mérkőzésre még kapható belépő, de már 453 jegy vár gazdára.

A találkozót követően az Audi Arénában szezonzáró ankétot tart a Győri Audi ETO KC, ahova várja szurkolóit.

A bajnokság zárómérkőzésének Mesterhármasára itt nevezhetsz (határidő: 2018. május 23. 17:00).