Győzelem Budaörsön,


de mire lesz elég??

Budaörs Handball – Győri Audi ETO KC 33-47 (16-21)
Budaörs, 1050 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann (elég sok hibával)
Budaörs: Wéninger – Juhos 3/1, Hornyák 6, Zsigmond 5, Szabadfi 1, Szöllősi-Zácsik 7, Mézes 2.
Cs.: Lipovics – Pálos-Bognár 1, Pásztor 3, Gerháth 2, Kiskartali 1, Ertl 2, Berta, Rácz, Brettner.
Edző: Mihály Attila
ETO: Kiss – Bódi 6, Groot 10, Oftedal 13/5, Althaus 1, Hansen 4, Görbicz.
Cs.: Grimsbö, Tóth – Afentaler, Gonzalez 4, Pál, Broch 2, Varga, Puhalák 7, Fodor.
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 10, illetve 6 perc (Broch 2×2, Puhalák)
Hétméteresek: 2/1, illetve 6/5

Telt ház fogadta a csapatokat az utolsó előtti bajnoki fordulóban Budaörsön. A vendégszektorba a jegyek már napokkal a mérkőzés kezdete előtt elkeltek, így hatalmas buzdításra számíthattak a győri kedvencek.
A mérkőzés Bódi góljával indult, de még az első percben jött is a válasz. A védekezés valahogy kimaradt a csapatok felkészítéséből, szinte minden kapura lövésből gól született, de sikerült három góllal meglépnie a győrieknek. Nem sokáig tartott az öröm, a hazaiak előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették (7. perc: 6-5) és folyamatosan 3-4 gólos előnyben játszottak. Az idő telt, de a vendégek védekezése semmit nem javult, a lelkes hazaiak lődözték a góljaikat. Aztán majd' 20 perc után Kiss hárította Juhos büntetőjét, ami fordulópont volt. Az ETO zsinórban hat gólt lőtt és már négy góllal vezetett (26. perc: 13-17). A hazaiak magukra találtak, így a különbség a szünetig nem változott.
A fordulást követően előbb Broch, majd Puhalák kapott kétperces kiállítást, de szerencsére az emberelőnyöket nagyon nem tudta kihasználni a Budaörs. Ráadásul Zsigmond és Kiskartali büntetése alatt a hazaiak üres kapus játékát Groot büntette meg. Aztán Kiskartali újabb pihenőjénél már a harmadik üres kapust gólt lőtte a holland irányító. Sajnos a másik oldalon is potyogtak a gólok, így a játékrész közepén még csak hét gól volt a győri előny (45. perc: 25-32). A hazaiaknál Szöllősi-Zácsik megsérült, Zsigmond pedig harmadik kétpercese után kizárásra került, de a fiatalok sem ijedtek meg az ellenfelüktől, leginkább Gerháth volt elemében. A győrieknél megint jött hat gól zsinórban, de a hajrában nem sikerült növelni az előnyt, így „csak” tizennégy góllal bizonyultak jobbnak ellenfelüknél.

Mivel az FTC huszonhét góllal győzött Kecskeméten, a fővárosiak jelenleg hat góllal jobbak a győrieknél. Bízunk benne, hogy ez csak pünkösdi királyság és szerda este helyreáll a rend. Ehhez legalább hét góllal nagyobb arányban kell legyőzni a Békéscsaba csapatát, mint ahogy az FTC legyőzi a váciakat.