Bajnoki hajrá I.


Kecskemét és Budaörs felkészül.

A Versenykiírás érdekessége miatt a végelszámoláskor két, azonos pontszámmal rendelkező csapat között nem az egymás elleni eredmény dönt, hanem az, hogy az összes többi csapatot ki győzte le nagyobb különbséggel. (Érthetetlen!!) A hétvégén a nagy párhuzamos versenyfutás első köre következik, az FTC-Rail Cargo Hungaria a Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE, míg a Győri Audi ETO KC a Budaörs Handball vendégeként lép pályára. Jelenleg hét gól a győriek előnye.

Budaörs Handball – Győri Audi ETO KC
K&H liga 25. forduló
Budaörs, 2018. május 20. 17:15
Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor
TV: M4sport (élő – körkapcsolás)

A hazaiak az utolsó két forduló eredményeitől függetlenül biztosan az első osztályban marad, és a tizedik helyről is csak bravúrokkal léphetne feljebb. Az eddigi huszonnégy találkozón nyolc győzelem és egy döntetlen mellett tizenöt alkalommal vesztesként hagyta el a csapat a pályán. Mihály Attila csapatát több rutinos, és sok fiatal játékos alkotja, közöttük néhányan (Juhos Kata, Hornyák Ágnes, Gerháth Fanni, Pálos-Bognár Barbara, Kiskartali Zsófia) győri kötődéssel is rendelkeznek. A házi góllövőlistát Szöllősi-Zácsik Szandra vezeti 124/6 góllal, őt Juhos Kata 110/50 és Hornyák Ágnes 95 találattal követi.
A vendégek az elmúlt héten alaposan elfáradtak a Bajnokok Ligája négyes döntőjében, de ez édes fáradtság, hiszen már négyszeres győztesnek tudhatják magukat. A bajnokságban a sorsdöntő FTC elleni mérkőzést követően az Alba Fehérvár KC elleni remek második félidei játékkal tizennyolc góllal győztek, de minden találatra szükség van a végső siker érdekében. A héten a már meglévő sérültek mellé Eduarda Amorim is csatlakozott, akinek a HC Vardar elleni BL-döntőben tört el a kisujja. Rajtuk kívül Ambros Martín is a maródiak között van, az Ő térdét is dr. Balogh Péter műtötte meg. A győrieknél az eddigi huszonnégy találkozón Yvette Broch 89, Nora Mörk 81, Eduarda Amorim és Stine Oftedal 75-75, Nycke Groot 71 góllal járult hozzá a sikerekhez.

A szurkolói buszok vasárnap 14 órakor indulnak az Aréna parkolójából.

A találkozó Mesterhármasára itt tippelhettek (határidő: május 20. 16:00).