Döntős az Audi ETO KC


Magabiztos siker a Bukarest ellen.

CSM Bucuresti – Győri Audi ETO KC 20-26 (10-12)
Papp László Budapest Sportaréna, 12000 néző. Vezette: Jurinovic, Mrvica (horvátok)
CSM: Ungureanu – Hagman, Kurtovic 4/1, Gulldén 1, Frafjord, Neagu 6/1, Mehmedovic 3.
Cs.: Grubisic – Ayglon, Manea 4, Jörgensen 1, Niombla, Curea 1, Jacobsen, Udristoiu, Bazaliu.
Edző: Per André Johansson
ETO: Grimsbö – Bódi 2, Groot 7/4, Oftedal 5, Broch 2, Amorim 4, Görbicz 5.
Cs.: Kiss – Afentaler, Gonzalez, Mörk, Pál, Althaus 1, Hansen, Fodor, Puhalák.
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 2, illetve 6 perc (Groot 2×2, Broch)
Hétméteresek: 4/2, illetve 5/4

Remek hangulatban, szinte telt ház előtt kezdődött a Bajnokok Ligája négyes döntő első elődöntője. A győriek keretében feltűnt Nora Mörk neve is, de játékra még nem jelentkezett, csak a kispadról akarta bíztatni társait.
Remekül kezdtek a zöld-fehérek, és három góllal el is húztak ellenfelüktől. Sajnos az első büntető kimaradt, de Neagu góljára Görbicz gyorsan válaszolt. 2-5 után időt kért a vendégek edzője, de sokat nem segített csapatán, a győriek folyamatosan 2-3 góllal vezettek. A román bajnok nagyon sok lövést eresztett meg Grimsbö kapujára, de szerencsére nagyon kevés sikerrel. Támadásban az eddig megszokottnál jóval kevesebbet cserélt Ambros Martín, de a pályán lévő szép és főleg pontos akciókat vezettek, ráadásul Groot ellenállhatatlan volt. Kétgólos győri előnnyel tértek pihenőre a csapatok.
A második félidő gyors győri góllal indult, majd ezt követően négy labdája is volt az ETO-nak a négygólos előny eléréséhez, de sajnos minden lövés kimaradt. Vérszemet kapott a CSM és 13-16 után zsinórban lőtt három góllal kiegyenlítette az állást (42. perc: 16-16). A győri időkérést követően Groot és Amorim gólja egy kicsit megnyugtatta a csapat szurkolóit, Neagu kihagyott büntetőjét követően Görbicz góljával háromra nőtt a különbség. Rövid gólcsend után Groot és Bódi talált be a román kapuba, jött is az időkérés (53. perc: 17-21). A kis pihenő a győrieknek segített, bő három perccel a vége előtt hat góllal vezettek. A hajrában még két-két találat esett, de ez már nem befolyásolta a zöld-fehérek győzelmét.

A Győri Audi ETO KC elsősorban remek védekezésének és higgadt támadójátékának köszönhetően legyőzte a CSM Bucuresti csapatát és bejutott a döntőbe.

A másik elődöntőn:
Rostov-Don – HC Vardar 19-25 (7-10)
Góllövők: Ilina 5/2, Vyakhireva 3/1, Dembele 3, Bulatovic 3/1, Rodrigues Belo 2, Makeeva 2, Barbosa 1, illetve Penezic 7, Lekic 7, Radicevic 4, Lazovic 3, Lacrabere 2/2, Canadija 1, Ristovska 1.

Vasárnap 15:15 órakor CSM Bucuresti – Rostov-Don mérkőzés lesz a harmadik helyért, majd 18 órától a döntőben a Győri Audi ETO KC és a HC Vardar csap össze.