Biztos két pont


Lassan indult a gólgyártás.

Győri Audi ETO KC – Alba Fehérvár KC 35-17 (12-10)
Győr, 3122 néző. Vezette: Marton, Szabó (érdekes felfogásban)
ETO: Kiss – Görbicz 2/1, Amorim 3, Oftedal 5/1, Broch 6, Groot 5/2, Bódi 3.
Cs.: Tóth – Puhalák 3, Fodor, Hansen 1, Pál, Althaus 2, Gonzalez 5, Afentaler.
Edző: Ambros Martín
FKC: Herr, Mistina, Flavia – Májer 1, Zhilinskayte, Lavko 1, Mendy 2, Gorshenina 3, Hudra, Pelczéder 3, Gjorgjijevska 3, Boldizsár, do Nascimento 2, Temes, Rózsás, Utasi 1.
Edző: Deli Rita
Kiállítások: 4 perc (Hansen, Broch), illetve 8 perc + Mendy kizárás
Hétméteresek: 5/4, illetve 0/0

Hiába működött jól a győri védelem, az első gól csak a negyedik percben született Oftedal révén, sőt tíz perc elteltével is csak három gól volt a győri oldalon. Ezt követően a hazaiak öt góllal megléptek ellenfelüktől (14. perc: 6-1), de a vendégek nem adták fel és tíz perc alatt megfordították az eredményt, egy góllal vezettek is (24. perc: 7-8). A hajrában Broch vette hátára a csapatot, így kétgólos győri előnnyel térhettek pihenőre a csapatok.
A szünetet követően felpörgött a győriek játéka. Kiss Éva ott folytatta, ahol az első játékrészben befejezte, támadásban pedig szép megoldásoknak tapsolhattak a néző. Az ETO fokozatosan növelte előnyét, a 36. percben 5 (16-11), a 49. percben már 10 gól volt a különbség (25-15). A meccs végére aztán alaposan beindult a „holland henger”, Groot és Broch hatszor vette be a fehérvári kaput. Az utolsó percben Mendy kapott piros lapot, mert megakadályozott egy szabaddobás elvégzését (szerdán ezért nem szólt a síp).

A Győri Audi ETO KC 40 perc pörgős játékkal magabiztosan győzte le az Alba Fehérvár KC csapatát és tovább növelte gólelőnyét a FTC-vel szemben.