Két pont Kisvárdáról


Nem volt könnyű…

Kisvárda Master Good SE – Győri Audi ETO KC 17-25 (6-10)
Kisvárda, néző. Vezette: Hantos, Rózsahegyi.
Kisvárda: Dzhukeva, Balog, Triffa – Triscsuk 5/1, Umanets, Szabó, Mihovics, Tarjányi, Orbán, Radojevic 4, Milanovic Litre 3, Marincsák, Khakunova 1, Dmitrovic 4, Katona, Karacs 2.
Edző: Vlatko Donovic
ETO: Kiss – Puhalák 2, Amorim 5, Görbicz 7/1, Broch 4, Gonzalez 1, Bódi 2.
Cs.: Grimsbö – Fodor, Hansen 3, Varga, Althaus, Pál 1, Afentaler, Knedlíková.
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 0, illetve 4 perc (Görbicz, Varga)
Hétméteresek: 2/1, illetve 2/1
A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, hiszen a hetedik percben már három góllal vezettek (1-4). Bár a Kisvárda szépített, a győriek zsinórban lőtt öt góljukkal magabiztos előnyt hoztak össze. Ebben az időszakban jó volt a védekezés és Kiss Éva is sokszor hárított. 3-10 után befagyott az eredmény, mindkét oldalon sok volt a hiba, ráadásul ebből a hazaiak jöttek ki gyorsabba és a félidő utolsó tíz percében három gólt lőve látótávolságba kerültek.
A szünetet követően Puhalák lőtt gólt (végre nem lépett be), de a gyenge támadójátéknak köszönhetően nem sikerült nagyobb előnyt összehozni. A játékrész közepéig a vendégek közül csak Görbicz volt az, aki betalált a hazaiak kapujába. Aztán feltámadt az ETO, öt perc alatt hat gólt lőttek, és biztosnak tűnt a győzelem (55. perc: 12-23). A hajrában aztán jöttek a sokat által követelt fiatalok, akik nem igazán tudták felvenni a játék ritmusát, így a várdaiak tíz alá tudták hozni a különbséget.