Közel Budapesthez


Megfogyva is két pont a zsebben.

Buducnost Podgorica – Győri Audi ETO KC 20-26 (9-12)
Podgorica, 2500 néző. Vezette: Leszczynski, Piechota (lengyelek)
Budu: Zoqbi de Paula – Ujkic 1, Pletikosic 2, Brnovic 2, Jaukovic 2, Raicevic 9/7, Pavicevic 1.
Cs.: Batinovic, Marinovic – Konatar 2, Laslo, Godec, Malovic, Premovic 1, Bulatovic, Grbic.
Edző: Dragan Adzic
ETO: Kiss – Puhalák, Amorim 8, Görbicz 8/6, Althaus 2, Gonzalez 3, Bódi 2.
Cs.: Grimsbö – Fodor, Hansen, Pál, Broch 2, Varga, Afentaler, Knedlíková 1.
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 6, illetve 8 perc (Puhalák 2×2, Althaus, Fodor)
Hétméteresek: 10/7, illetve 7/6

A győriek hivatalos honlapján szombaton jelent meg egy hír, miszerint Nycke Groot a csütörtöki edzésen megsérült, így el sem utazott Podgoricába. A győriek négy kulcsjátékosuk nélkül kezdték a Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzését.

Mireya Gonzalez már az első támadás végén betalált Zoqbi kapujába, megszerezve első BL-gólját és a hatodik percben már hárommal vezettek. A vendégek jól játszottak, Kiss Éva büntetőt is hárított, de a hazaiak a félidő közepén átvették a vezetést (5-4). A győrieknél összeállt a védekezés, kivették Jaukovicot és Brnovic sem kaphatott labdát, így a zsinórban lőtt hét góllal magabiztos előnyre tettek szert 24. perc: 5-11). A Buducnost három góllal zárkózott, de Knedlíková gólja lehűtötte őket. Háromgólos győri előnnyel zárult a félidő.
A második harminc perc gyors gólváltással indult, ám ezt követően hosszú percekig nem esett gól egyik oldalon sem. A gólcsendet Görbicz törte meg, majd Bódi duplájával öt gólra nőtt a győri előny. Időt is kért Adzic. Szerencsére ez nem szakította meg a győri sorozatot, a játékrész közepén már hat volt a különbség (12-18). A hazaiaknál csak Raicevic nyújtott elfogadható teljesítményt, de társak nélkül kevés volt. A Podgorica egyre jobban fáradt, az ETO pedig a játékot lassítva biztosan tartotta az előnyét. A hajrában még négy gólra felzárkóztak a hazaiak. Althaus és Görbicz is betalált, ráadásul Grimsbö időntúli büntetőt hárított, így a Győri Audi ETO KC hat góllal nyerte meg a negyeddöntő első felvonását.

A másik három negyeddöntő eredménye:
CSM Bucuresti – Metz Handball 34-21
FC Midtjylland – HC Vardar 23-24
FTC-Rail Cargo Hungaria – Rostov-Don 29-31
Visszavágók jövő héten…