Csoportelső az Audi ETO KC


Nehezen indult, de aztán sima lett.

Győri Audi ETO KC – RK Krim Mercator 34-25 (17-12)
Győr, 5172 néző. Vezette: Mitrevski, Todorovski (macedónok)
ETO: Kiss – Bódi 5, Oftedal 11, Tomori 1, Hansen 2, Groot 7/3, Görbicz 2.
Cs.: Grimsbö – Knedlíková 2, Afentaler 1, Pál, Varga, Althaus, Puhalák 1, Fodor 2, Broch.
Edző: Ambros Martín
Krim: Marincek 2 – Benko 3, Koren 9/3, Omoregie 1, Perederiy 2, Stanko 5, Amon.
Cs.: Pandzic – Zulic 2, Beganovic, Gregorc, Abina, Zrmisek, Tsakalou 1.
Edző: Uros Bregar
Kiállítások: 8 perc (Tomori 3×2, Hansen) illetve 8 perc
Hétméteresek: 4/3, illetve 4/3

Bár Broch neve bekerült a jegyzőkönyvbe, kisebb sérülés miatt a padra sem ülhetett le. Nem kezdődött jól a hazaiak számára a találkozó, kimaradtak a helyzet és ezalatt a Krim három góllal meglépett. Az ETO csak a hetedik percben szerezte első találatát, Bódi volt eredményes. Kiegyenlített játék folyt a pályán, jól tartotta magát a szlovén csapat, így csak a 17. percben vezetett először a hazai csapat (7-6). A tét nélkül játszó vendégek nem adták olcsón a bőrüket, kilenc perccel a félidő vége előtt még döntetlen volt az állás (10-10). A hajrá a hazaiaknak sikerült jobban, ötgólos győri előnnyel tértek pihenőre a csapatok.
A második harminc perc két gyors győri góllal indult, de a vendégek még mindig nem törtek meg, bő tíz perc alatt négy gólra felzárkóztak (42. perc: 23-19). Aztán beindult a győri henger, Grimsbö remekelt a kapuban, támadásban pedig Oftedal megint ellenállhatatlan volt, összességében 11 gólig jutott. Az utolsó öt percet magkapták a juniorok, akiket hatalmas taps fogadott. Bár Pál büntetője kimaradt, Fodor és Afentaler is biztos kézzel értékesítette a helyzeteket.
A Győri Audi ETO KC ebben a szezonban másodszor is legyőzte az RK Krim Mercator csapatát, ezzel csoportjában megszerezte az első helyet. A negyeddöntőben a Buducnost Podgorica lesz a győriek ellenfele.