Hogy állnak a csoportok?


Egy fordulóval a vége előtt.

A Bajnokok Ligája középdöntőjéből már csak egy forduló van hátra. Nézzük, kik állnak továbbjutásra, kik a kiesők.
Az 1-es csoportban a Győri Audi ETO KC (14 pont) a CSM Bucuresti elleni győzelmét követően az élre állt és ezt a helyét a NFH ellen meg is őrizte. A győriek az utolsó fordulóban hazai pályán fogadják az RK Krim Mercator csapatát és győzelem esetén biztosan nyerik a csoportjukat. A második helyen jobb gólkülönbségének köszönhetően a CSM Bucuresti (13 pont) áll, míg a harmadik a Rostov-Don (13 pont) csapata. Ez a két együttes a zárófordulóban Oroszországban lép pályára. Amelyikük győz, biztos megelőzi a másikat, hiszen Bukarestben döntetlent játszottak. A negyedik helyre három csapat verseng, a Nykobing Falster Handboldklub (5 pont), az RK Krim Mercator (5 pont) és az FC Midtjylland (4 pont). A két dán csapat egymás ellen lép pályára, jelenleg az NFH pontelőnnyel bír az ikastiakkal szemben.
A 2-es jelű csoportban a HC Vardar (16 pont) biztosan csoportelső. A második helyre a Metz Handball (12 pont) a nagy esélyes, hiszen hazai pályán fogadja a Thüringer HC (4 pont) csapatát. A németek ötödik fordulóban mutatott játéka alapján francia győzelem várható. A harmadik helyre az FTC-Rail Cargo Hungaria (12 pont) kerülhet, az SG BBM Bietigheim (2 pont) ellen idegenben is győzelmi esélyekkel lépnek pályára. A Buducnost Podgorica (8 pont) úgy fogadhatja a macedónokat, hogy negyedik helyüket nem fenyegeti veszély, feljebb pedig nem tudnak lépni.

A negyeddöntők várható párosítása:
Buducnost Podgorica – Győri Audi ETO KC
FTC-Rail Cargo Hungaria – Rostov-Don, vagy FTC-Rail Cargo Hungaria – CSM Bucuresti
Metz Handball – CSM Bucuresti, vagy Metz Handball – Rostov-Don
FC Midtjylland – HC Vardar, vagy Nykobing Falster Handboldklub – HC Vardar

De természetesen jövő vasárnap okosabbak leszünk, hiszen 18:30 körül zárul az utolsó mérkőzés. Addig is jó számolgatást!