Tízgólos győzelem a Cívisvárosban


Felejthető első negyedóra.

DVSC-TVP – Győri Audi ETO KC 23-33 (9-15)
Debrecen, Főnix-csarnok, néző. Vezette: Hantos, Rózsahegyi.
DVSC: Horváth-Pásztor, Lajtos – Varsányi 1, Yezhykava 4/3, Csáki 1, Hársfalvi 1, Tóvízi 3, Vantara-Kelemen 1, Hajduch 1, Sirián 2, Zemfirescu 1, Pénzes, Pálsdottír, Despotovic 4, Zelizi 1, Borgyos 3.
Edző: Vida Gergő
ETO: Kiss – Görbicz 1, Groot 7/3, Oftedal 4, Broch 1, Tomori 3, Bódi.
Cs.: Grimsbö – Fodor 3, Puhalák 1, Hansen 5, Pál 2, Varga, Gonzalez 1/1, Knedlíková 3, Afentaler 2.
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 2, illetve 4 perc (Gonzalez, Varga)
Hétméteresek: 6/3, illetve 4/4

Az első öt percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd némi meglepetésre a hazaiak három góllal megléptek (9. perc: 6-3). A vendégek egy időkérést követően a félidő középső harmadában rákapcsoltak és ötgólos előnyre tettek szert (21. perc: 7-12). A szünetig kiegyenlített játékot láthatott a Főnix-csarnok publikuma, hatgólos győri vezetéssel zárult a játékrész.
A második félidő elején két gyors debreceni gólra négy győri válasz érkezett. A nyolcadik percben a győriek új igazolása, Mireya Gonzalez is beköszönt a debreceni kapuba, majd Knedlíková találatával lett „közte tíz”. A félidő közepén feltámadt a Loki, gyorsan lőttek két gólt, és Gonzalez kiállítása alatt is kettővel csökkentették hátrányukat (47. perc: 17-23). Az utolsó tíz percben már a fiatalok is lehetőséget kaptak. A hazaiak elfáradtak, visszaállt a tízgólos különbség. Varga kiállítása alatt Fodor lőtte az utolsó győri gólt, amire még a sípszó előtt Borgyos válaszolt, beállítva a végeredményt.