Sima győzelem Ljubljanában


Remek védekezéssel nyert az Audi ETO KC.

RK Krim Mercator – Győri Audi ETO KC 21-32 (12-15)
Ljubljana, 1680 néző. Vezette: Karim Gasmi, Raoul Gasmi (az első félidőt borzasztóan egyoldalúan)
Krim: Marincek 1 – Benko 2, Koren 3/2, Zulic 2/1, Perederiy 1, Omoregie 4, Amon.
Cs.: Pandzic – Stanko 4/1, Tsakalou 2, Zrimsek, Gregorc 2, Abina, Beganovic.
Edző: Uros Bregar
ETO: Kiss – Knedlíková 4, Tomori 6, Oftedal 4, Broch 3, Groot 2, Görbicz 5/1.
Cs.: Grimsbö – Afentaler 1, Pál 1, Hansen 1, Fodor 2, Puhalák 3.
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 4, illetve 8 perc (Tomori 2×2, Knedlíková, Groot)
Hétméteresek: 4/4, illetve 1/1

Az eddigi sérültek nélkül utaztak a szlovén fővárosba a győriek, ráadásul a mérkőzés napján Bódi belázasodott, így kihagyta a mérkőzést. Ambros Martín láthatóan nem örült a találkozó előtt.
Szerencsére a hadra fogható játékosai mindent megtettek, hogy a találkozó két pontja Győrbe kerüljön. Groot és Broch góljaival indult a mérkőzés, Perederiy még szépített, de alig telt el tíz perc, már négy gól volt a győriek előnye (2-6). A vendégeket sújtó játékvezetői ítéletek már ekkor sem váltották ki a jelentős számban Ljubljanába utazó szurkolók szimpátiáját, amit még egy dupla kétpercessel tetéztek. A Krim játékosai nem tudtak élni a lehetőséggel, kettős emberelőnyben nem tudtak gólt lőni. Néhány kihagyott győri helyzetet követően Tomori kiállítása alatt viszont két gólra zárkóztak a hazaiak (6-8), ám gyorsan jött a válasz, így háromgólos különbséggel zárult a félidő.
A szünetben valami történhetett az öltözőkben, a második harminc percben rá sem lehetett ismerni az első félidő játékvezetőire. Elkezdtek korrektül fújni! A vendégeknél Kiss helyett Grimsbö érkezett a kapuba – ötvenedik győri BL-meccsén – és az első tíz percben mindössze egy alkalommal sikerült bevenni a kapuját, míg a másik oldalon hat gól született. A félidő közepére nyolcgólos előnyt hoztak össze a győriek (15-23), aztán jött is a rászámolás, az ötvenedik percben lett meg a „közte tíz” (17-27). Örömjáték volt a pályán, amihez a győri fiatalok is hozzá tudták tenni a góljaikat, Afentaler, Pál és Fodor is betalált. A hazaiak mindent megpróbáltak, hogy tíz alá kerüljenek, de ez nem sikerült nekik.

A Győri Audi ETO KC nagyon jó védekezéssel és remek szélsőjátékkal hozta el Ljubljanából a két pontot, ezzel csoportjában továbbra is a második helyen áll.

A csoport többi mérkőzése:
Nykobing Falster Handboldklub – FC Midtjylland 21-21
CSM Bucuresti – Rostov-Don 22-22