Győzelem – nagy veszteséggel


Szívós dánokat győzött le az Audi ETO KC.

Győri Audi ETO KC – NFH Nykobing Falster Handboldklub 32-23 (14-9)
Győr, 5116 néző. Vezette: Nikolic, Stojkovic (szerbek)
ETO: Grimsbö – Görbicz 3/1, Tomori 2, Groot 8, Broch 3, Mörk 8, Bódi 1.
Cs.: Kiss – Fodor, Puhalák, Hansen, Oftedal 3, Pál, Varga, Afentaler, Knedlíková 4.
Edző: Ambros Martín
NFH: Greve – Ikehara 4, C. Kristiansen 2, K. Kristiansen 2/2, Iversen 3, J. Westberg 6/3, Pedersen 3.
Cs.: Soerensen – Lagerquist, Wallén 1, Merg 1, E. Westberg, Nielsen 1, Olsen
Edző: Jakob Larsen
Kiállítások: 4 perc (Görbicz, Oftedal), illetve 2 perc
Hétméteresek: 3/1, illetve 6/5

A mérkőzés előtt az Aréna publikuma a hétvégén elhunyt Palotai Károlyra emlékezett.
A találkozó Broch góljával indult, amire a dánok legjobbja, Johanna Westberg büntetőből válaszolt. A hazaiak védekezése semmiben nem hasonlított az előző fordulóban látottakkal, így a vendégek nem igazán tudták megcélozni Grimsbö kapuját. a jó védekezésnek és a helyzetkihasználásnak köszönhetően az ETO meglépett négy góllal (12. perc: 6-2). A dánok időt kértek és a győriek technikai hibáit könyörtelenül kihasználva alig tíz perc alatt ledolgozták hátrányukat (21. perc: 8-8). Szerencsére a hazaiak meg tudtak újulni és a szünetig ötgólos előnyt hoztak össze.
A második játékrészben állandósult a győri előny, Mörk vezérletével szinte minden támadásukat góllal fejezték be. A vendégek hosszú támadásokat vezettek, vagy a balátlövő J. Westberg, vagy pedig a beálló Iversen volt a befejező ember. A félidő közepén Mörk nyolcadik gólját követően megsérült, hordágyon kellett levinni a pályáról, vélhetően keresztszalag-szakadást szenvedett. A sérülés nem törte össze a hazaiakat, akik még nagyobb elánnal küzdöttek és fokozatosan növelték előnyüket, az utolsó percben már tíz gól volt a két csapat közti különbség. A végén még J. Westberg szépített.

A Győri Audi ETO KC jó védekezésének köszönhetően a Bukarest elleni vereséget követően magabiztosan győzte le a dán bajnokot és továbbra is a csoport második helyén áll.

Görbicz Anita 150. alkalommal lépett pályára Bajnokok Ligája mérkőzésen.