Idegenben is győzött, így döntős az Audi ETO KC


Az Arany Ászok rájátszás elődöntőjének második mérkőzésén magabiztosan nyert a női csapat (30-22)

Mondi-Békéscsabai ENK SE – Győri Audi ETO KC 22-30 (9-14)

Békéscsaba, 1400 néző. Vezette: Horváth Péter, Marton Balázs.

Békéscsaba: Tothova – Bódi 5/1, Nikolayenko 3, Rácz 4, Tóth 2, Szekeres 5, Kelemen 1.

Cs.: Veress, Futaki (kapusok), Hajduch, Gávai, Cifra 2, Kovács, Zsilák.

Edző: Mátéfi Eszter

ETO: PÁLINGER – Vérten 1, Görbicz 3/3, Amorim 3, Spiridon 2, Hornyák 1, MRAVIKOVA 6.

Cs.: Oguntoye (kapus), Hosszu 1/1, Kovacsics 4/2, Bradeanu 3, ORBÁN 3, MAYER 3,

Edző: Konkoly Csaba

Kiállítások: 4, illetve 8 perc

Hétméteresek: 3/1, illetve 8/6

 

A hazai csapat kezdte a találkozót, de az első helyzetet az ETO alakította ki, Spiridont szabálytalanul állították meg, a megítélt büntetőt Görbicz elhibázta. Az ellentámadásnál labdát szereztek a vendégek, Mravikova lerohanásból volt eredményes. A másik kapunál Pálinger előbb Nikolayenko hetesét, majd Bódi ziccerét és Rácz betörését is védte. A 6. percben Amorim átlövésgóljával nőtt a vendégek előnye, majd Mravikova indításból szerzett gólt. A hazaiak első találata a 8. percben született, Kelemen a szélről talált be. Spiridon betörését követően emberelőnybe került az ETO, a büntetőt Kovacsics értékesítette. Az emberelőnyt remekül használta ki a vendégcsapat, így 1-6-os állásnál Mátéfi Eszter időt kért. Az ETO fokozatosan növelte előnyét, a 21. percben már hét gól volt a két csapat között a különbség (4-11). Ezt követően a hazaiak percei következtek, Bódi kettő, Szekeres és Tóth egy-egy gólt szerzett. Bradeanu átlövésgólja után Pálinger védte Nikolayenko lövését, Mravikova és Spiridon góljára csak Szekeres tudott válaszolni. A félidő végén Rácz szépíthetett volna, de kihagyta a büntetőt.

A második játékrész győri góllal kezdődött, Görbicz hetesből volt eredményes. A hazai emberelőny végén Szekeres lövését védte Pálinger. Bradeanu góljára Nikolayenko és Szekeres válaszolt, majd Mravikova szélről, Görbicz pedig büntetőből volt eredményes. A 40. percben Orbán emberhátrányból lőtt kettőt, Amorim góljával pedig már kilenc gólra nőtt a vendégek előnye (12-21). Konkoly Csaba folyamatosan cserélte játékosait, akik meg is hálálták a bizalmat. A 49. percben rászámolt a csabaiakra a győri szurkolótábor (15-25). Az utolsó tíz percre Oguntoye váltotta Pálingert, rögtön védéssel mutatkozott be. Amorim góljával alakult ki a mérkőzésen a legnagyobb különbség, 11 gól. A hazaiak mindent megtettek a nagyarányú vereség elkerüléséért, de nagyon nem tudták megközelíteni az Audi ETO csapatát. Az utolsó percekben Hosszu Boglárka is lehetőséget kapott, az mérkőzés végén büntetőből volt eredményes.

A Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligája elődöntő után alaposan összerakta a védekezését, ennek köszönhetően sok gyors gólt sikerült szereznie. Ilyen különbséggel is megérdemelten győzött, így megnyerte az elődöntőt. A döntőben a DVSC-KORVEX következik.

 

Mátéfi Eszter: – Gratulálok a győrieknek a döntőbe jutáshoz. Innentől kezdve mi most már a bronzmérkőzésre koncentrálunk.

Konkoly Csaba: – Végig uraltuk a mérkőzést, támadásban és védekezésben egyaránt. Örülök, hogy elkezdtünk kijönni a BL-elődöntő okozta letargiából.