20 perc pihi, aztán játék


Cibálta az oroszlán bajszát a Budaörs.

Győri Audi ETO KC – Budaörs Handball 36-23 (16-11)
Győr, 2370 néző. Vezette: Marton, Szabó.
ETO: Grimsbö – Görbicz 5/2, Hansen 3, Broch 2, Groot 2/1, Mörk 11/2, Bódi 3.
Cs.: Kiss – Fodor 2, Tomori 3, Varga 2, Pál 2, Afentaler, Knedlíková 1.
Edző: Ambros Martín
Budaörs: Wéninger, Sipeki – Szöllősi-Zácsik 6/1, Szabadfi 1, Zsigmond 3, Juhos 1/1, Gerháth3, Berta, Hornyák 2, Pásztor 2, Farkas 2, Brettner 1, Ertl 2/2, Kaczur, Rácz.
Edző: Mihály Attila
Kiállítások: 6 perc (Afentáler, Tomori, Broch), illetve 6 perc
Hétméteresek: 7/5, illetve 6/4

Görbicz góljával indult a találkozó, de az ötödik percben már a vendégek vezettek (3-4). A győrieknél sok volt a hiba és ezt nagyon jól használták ki a budaörsiek, három góllal elléptek ellenfelüktől (13. perc: 5-8). Mörk vette hátára a hazai csapatot, az első játékrészben hétszer volt eredményes, de Hansen is sokat tett a félidei ötgólos előny megszerzéséhez.
A második harminc percben Mörk folytatta a jó szériáját. Varga kétszer is betalált és végre a védekezés is összeállt. A vendégek többször is passzívig támadtak, de gólt alig-alig lőttek. A 44. percben Mörk 11. góljával lett „közte tíz”. A játékvezetők furcsa ítéletei borzolták az idegeket, ám ezzel csak a győri játékosokat hergelték fel, akik szinte minden helyzetből betaláltak. A vendégeknél Mihály Attila bátran vetette be a fiatalokat, Gerháth hatalmas gólokkal vétette észre magát. A hajrában Pál kétszer is eredményes volt.

A Győri Audi ETO KC az első húsz percben elkövetett hibái ellenére magabiztosan nyerte a találkozót.