Pálingerék a BL-döntőért harcolnak


Győznie kell a Valcea otthonában a Győrnek a Bajnokok Ligája-döntőbe jutáshoz. A visszatért Görbicz Anitával felálló együttes hazai pályán 25-25-ös döntetlent ért el a románokkal szemben, így kőkemény mérkőzés vár rájuk idegenben. Vérten Orsolya, a zöld-fehérek világklasszis szélsője a SportHirado.hu-nak elmondta, nem gondolkozik százalékokban a továbbjutást illetően, de ígéri, mindent megtesznek majd a sikerért.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
CS OLTCHIM VALCEA-GYŐRI AUDI ETO KC vasárnap, 16:15-től ÉLŐben a SportHirado.hu-n!

A Szűcs Gabriella nélkül felállt Valcea talán a vártnál is jobban megnehezítette az ETO dolgát az első mérkőzésen. Ráadásul a szerencse sem állt a magyar csapat mellé, hiszen több labda is Fortuna istenasszony segítségével került Pálinger Katalin háta mögé. 

„Igen, sajnos otthon nem volt minden velünk, de én bízom benne, hogy idegenben már a mázlival sem lesz gondunk. Persze, ezért mi tehetünk a legtöbbet” – emlékezett vissza a hazai meccsre Vérten Orsolya. 

A válogatott játékos szerint van miben fejlődniük a visszavágón és sok egyében pedig változtatniuk kell majd vasárnap. „Elsősorban a lerohanásban kell jobbnak lennünk, ezáltal a védekezésünk is agresszívebb kell, hogy legyen. Nagyon remélem, hogy nem fogunk rontani. Nem szeretnék százalékokat mondani, de azt megígérhetem, hogy mindent megteszünk majd a fináléba jutásért.”

A csoportkörben már összefutott a két együttes, akkor a Valcea hazai pályán 26-22-re nyert, míg a Győr ugyanilyen arányban vett revanst Magyarországon. 

http://sporthirado.hu/cikk-kezilabda-palingerek_a_bl_dontoert_harcolnak-34307