Küzdelmes győzelem


Mörk – 13 gól!

FC Midtjylland – Győri Audi ETO KC 24-27 (12-14)
Ikast, 2190 néző. Vezette: Andreu Marin, Ignacio Garcia Serradilla (spanyolok)
FCM: Englert – Jakobsen 2, Burgaard 6, Troelsen, S. Pedersen 2, Kristiansen 11, Augustesen.
Cs.: Ryde – Fauske, Gantzel Pedersen, Ellebaek, Friis 2, Bjerregoaard, Loeseth 1.
Edző: Kristian Kristensen
ETO: Kiss – Bódi, Mörk 13/1, Oftedal 5, Broch 2, Amorim 2, Görbicz 2/2.
Cs.: Grimsbö – Afentáler, Pál, Althaus, Groot, Fodor, Puhalák 3.
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 8, illetve 4 perc (Amorim, Broch)
Hétméteresek: 1/0, illetve 4/3

Majdnem teltház – köztük negyven győri szurkoló – előtt a hazaiak kezdték a találkozót. Nagyon készültek erre a meccsre, hiszen a csoportban legyőzték a Rostov-Don és a Brest együttesét is, ráadásul a győriek legutóbb 2012-ben szerezték meg mindkét pontot Ikastban. Az ETO is fogadkozott, hogy legyőzik ellenfelüket, és így is kezdték a mérkőzést, hat perc alatt Mörk négyszer talált be Englert kapujába. A félidő közepéig nem is talált magára az FCM (3-9), de a második időkérésük után megváltozott a játék képe. A győriek hibáit kihasználva egy gólra közelítették meg a zöld-fehéreket (22. perc: 9-10) és az egyenlítésért küzdöttek, ám a hajrában Oftedal gólját követően kétgólos vendégelőnnyel tértek pihenőre a csapatok.
A második harminc perc már az idegek harca volt, a hazaiak többször egyenlítettek, de a vezetést nem tudták átvenni. A győriek az ötvenedik percben időt kértek (22-22), ezt követően megnyitották a hosszú hajrát. Mörk gólerős játékának köszönhetően ismét három góllal elhúztak (57. perc: 23-26) és már nem is engedték ki a kezükből a vezetést.
A Győri Audi ETO KC Dániában is legyőzte az FC Midtjylland csapatát, ezzel továbbra is a csoport élén áll. Sajnos az első félidőben Althaus megsérült, nem is tudott visszatérni a pályára,állapotáról nincs hírünk.

A csoport másik mérkőzésén az oroszok győztek Franciaországban, így jobb gólkülönbségükkel az FCM elé kerültek.