Végig vezetve


újabb két pont a tarsolyban.

Győri Audi ETO KC – Rostov-Don 25-23 (13-9)
Győr, 5228 néző. Vezette: Baranowski, Lemanowicz (lengyelek)
ETO: Grimsbö – Bódi 3, Mörk 4, Oftedal 4, Broch, Amorim 5, Görbicz 5/2.
Cs.: Kiss – Althaus 1, Puhalák 3, Afentáler, Fodor, Pál, Varga.
Edző: Ambros Martín
Rostov: Sedoykina – Managarova 4, Bulatovic 1, Rodrigues 5/2, Petrova 1, Barbosa 2, Dembele 6.
Cs.: Pessoa – Slivinskaya, Vyakhireva 4, Sudakova, Maslova, Makeeva, Kalinichenko, Ilina 1, Borshchenko.
Edző: Frederic Bougeant
Kiállítások: 6 perc (Mörk, Broch, Puhalák), illetve 10 perc.
Hétméteresek: 3/2, illetve 4/2.

A vendégek kezdték a találkozót, de az első helyzet mindkét oldalon kimaradt. Mörk lőtte az első gólt, Dembele gyorsan egyenlített. A tizedik percig fej-fej mellett haladtak a csapatok (5-5), ám ezt követően a hazaiak remek védekezésének köszönhetően fokozatosan megléptek ellenfelüktől és már hat gól is volt az előnyük (22. perc: 11-5). Sajnos a hajrá az oroszoknak sikerült jobban, a dudaszó előtt Barbosa talált a győri kapuba, ezzel négy gólra csökkentette hátrányukat.
A második félidő a győrieket a lábuk helyett inkább a szívük vitte, egyre jobban fáradtak Ambros Martín játékosai, de mindig akadt egy játékos, akik felvállalta a gólszerzést. A játékrész közepén még öt gól volt a hazai előny (21-16), de ezt követően a vendégek folyamatosan a 7 a 6 elleni támadást játszották, elég jó hatásfokkal. A másik oldalon egyre többször találkozott Pessoa a labdával, nem igazán volt nehéz dolga, hiszen a győri lövések a kapu közepébe mentek. Az 54. percben büntetőből egy gólra csökkentette csapata hátrányát Rodrigues, de Bódi két gólja visszahozta a győri reményeket. Az utolsó percben Oftedal adta meg a kegyelemdöfést, és bár a hátralévő másodperceket az oroszok végigtámadták, Kiss Éva biztosan őrizte a kapuját.
A Győri Audi ETO KC egy nagyon fontos mérkőzésen szerezte meg a két pontot, ezzel már biztosan továbbjutott a középdöntőbe.