Kellemetlen vereség


Sok volt a hiba.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC 27-25 (11-11)
Budapest, 1200 néző. Vezette: Horváth Péter, Marton Balázs
FTC: Bíró – Schatzl 1, Kovacsics 8/2, Snelder 2, Szekeres, Pena 8/4, Lukács 1.
Cs: Szikora – Szucsánszki, Mészáros, van der Heijden, Faluvégi 1, Jovanovic 2, Hornyák, Márton 1, Háfra 3.
Edző: Elek Gábor
ETO: Kiss – Bódi 1, Mörk 4, Oftedal 4, Broch 3, Amorim 5, Görbicz 4/3.
Grimsbö – Afentáler, Varga, Pál, Althaus, Fodor, Puhalák 4.
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc (Althaus, Broch 2×2)
Hétméteresek: 6/6, illetve 6/3
Jól kezdték a vendégek a találkozót, gyorsan négy góllal meg is léptek. Időt is kértek a hazaiak. Az FTC az első gólját csak a hetedik percben szerezte büntetőből. A hazaiak Broch kiállítását remekül használták ki, egy gólra felzárkóztak, majd a játékrész közepén ki is egyenlítettek (6-6). A hazaiakat a hétméteresek tartották életben, ezeket biztos kézzel értékesítették. Elek bevetette a cseresorát is, ezt Háfra két góllal gyorsan meg is hálálta, vezetett az FTC. Oftedal találatával ismét a vendégeknél volt az előny, de Pena szerencsés lövéssel beállította a félidei eredményt.
A második harminc percet nagyon rosszul kezdte az ETO. Technikai hibák és rossz lövések után az ellentámadásokat góllal fejezték be a hazaiak, 15-12-nél időt is kért Ambros Martín. Míg az egyik oldalon a faultos lövéseket továbbengedték a játékvezetők, a másik térfélen simán fújták a heteseket. A hazaiak védekezése alaposan feljavult, bíró is sokat fogott, így nem igazán sikerült a felzárkózás. Érdekes, hogy az FTC csak a 38. percben kapta első kiállítását, ráadásul büntetőből Mörk Bíróba lőtte a labdát. Oftedal és Mörk góljával már csak kettő volt a hátrány, időt is kértek a hazaiak (44. perc: 19-17). Néhány jól kivédekezett hazai akció és jó befejezés után az 53. percben Puhalák egyenlített, Elek sárga lapot kapott. A hazaiak jól használták ki a győri védekezési hibákat, két góllal megléptek és előnyüket már nem is engedték ki a kezükből.
A Győri Audi ETO KC a védekezésben és támadásban elkövetett sok hibájának köszönhetően saját magát verte meg egy nyerhető mérkőzésen.