Két pont Érdről


Amikor kellett, mindig segített valaki.

Érd – Győri Audi ETO KC 27-34 (13-17)
Érd Aréna, 2200 néző. Vezette: Bíró, Kiss.
Érd: Janurik, Foggea – Lassource 3, Bulatovic 1, Kisfaludy 4, Klivinyi 5, Signate 1, Krpez Slezak 5/3, Tóth 4/1, Gonzalez 2, Gávai 1, Szabó, Kiss N., Roberts 1, Bernát, Reizinger.
Edző: Szabó Edina
ETO: Kiss – Bódi 2, Mörk 4, Broch 1, Amorim 7, Oftedal 2, Görbicz 10/4.
Cs.: Grimsbö – Afentáler, Althaus 2, Groot 6, Pál, Fodor, Puhalák.
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 8, illetve 4 perc (Broch 2×2)
Hétméteresek: 5/4, illetve 5/4
Nem kezdődött jól a mérkőzés a vendégek számára, hiszen alig egy perc után már két góllal vezetett az Érd, és ezt az előnyét még növelni is tudta. Az ETO a nyolcadik percben érte utol ellenfelét (5-5), két góllal meg is lépett, de Broch kiállítása alatt egyenlítettek a narancssárgák. A félidő közepén – elsősorban Görbicz biztos kézzel lőtt büntetőinek köszönhetően – már három góllal mentek a vendégek (7-10) és ezt követően is biztosan tartották előnyüket. A hajrában a hazaiak vezettek támadást, de elrontották, így az utolsó másodperc végén Amorim lőtte a félidő utolsó találatát.
A második harminc perc Görbicz góljával indult, majd kiegyenlített játékot láthatott a közönség. Egy kisebb gólcsendet a hazaiak törtek meg, ráadásul három gólt lőttek zsinórban, így már csak egy gól volt a győri előny (43. perc: 21-22). Az érdiek egy szabálytalankodás, majd egy rossz cserét követően kettős hátrányban kerültek, meg is lépett négy góllal az ETO (22-26). Előbb Szabó Edina hisztizése ért sárgát a játékvezetőknél, majd reklamálásért Ambros Martín is hasonló büntetést kapott. Groot szerencsés gólját követően már hat góllal vezettek a vendégek, ráadásul Grimsbö Krpez lövését is biztosan hárította. A mérkőzést Görbicz légcundere zárta.
A találkozót a kevesebb hibával játszó Győri Audi ETO KC nyerte, az Érd immár huszonkét tétmérkőzésen nem szerzett pontot a zöld-fehérek ellen.