Remek kezdés


Címvédőhöz méltóan játszott az Audi ETO KC.

Győri Audi ETO KC – FC Midtjylland 27-16 (15-8)
Audi Aréna Győr, 5158 néző. Vezette: Brunovsky, Canda (szlovákok)
ETO: Kiss – Bódi 4, Mörk 3, Broch 3, Amorim 1, Oftedal 2, Görbicz 6/3.
Cs.: Grimsbö – Puhalák 1, Afentáler 1, Althaus 1, Pál 1, Groot 3, Fodor 1.
Edző: Ambros Martín
FCM: Englert – A. Jakobsen, Burgaard, V. Kristiansen 3, S. Pedersen 4, Loeseth 2, Augustesen 1.
Cs.: Ryde – Trolesen 3, J. Pedersen, Bjerregaard, A. Pedersen, Fauske 1, Friis 2, Ellebaek, H. Hansen.
Edző: Kristian Kristensen
Kiállítások: 4 perc (Amorim, Görbicz), illetve 4 perc
Hétméteresek: 4/3, illetve 1/0

Nem volt könnyű Ambros Martínnak a keret összeállítása, hiszen Hansen, Tomori és Knedlíková is a maródiak listáján van, így a fiatalok közül Fodor, Pál és Afentáler is pályára léphetett.
A hazaiak gyorsan megmutatták a közönségnek és a dánoknak, hogy most nem terem nekik babér. Tíz perc alatt ötgólos előnyt hozott össze az ETO, időt is kért Kristiansen. Ezt követően a vendégek zsinórban három gólt lőttek, és tartották a lépést a győriekkel. Az ETO kapujában Kiss remekelt, jó volt a védekezés is, a dánok sokszor nem találtak utat a kapu felé. A jó védekezés mellé jó támadás is társult, így a hazai előny a szünetre hét gólra nőtt.
A második játékrészt nagy sebességgel kezdte az ETO, így alig négy perc után már számolhatott is a hazai publikum (19-9). 20-10 után egy hosszabb gólcsend állt be. Ebből a dánok jöttek ki előbb, két góllal zárkóztak, de után ismét beindult a győri henger. Ambros Martín sokat cserélt és minden pályára lépő mezőnyjátékos legalább egy góllal meghálálta a bizalmat.

A győriek remek védekezésüknek és kapusteljesítményüknek köszönhetően simán vették a 2017-2018-as Bajnokok Ligája első akadályát.