Vége a szezonnak II.


Egy kicsit a férfi bajnokságról.

Az indokolatlanul elnyomott győri férfi kézilabdát a 2016-2017-es bajnoki szezonban is az ETO-SZESE Győr csapata képviselte az NB I/B. Nyugati csoportjában.
Deáki István játékosai a végső győzelemre is esélyesnek kikiáltott Dabas otthonában kezdték a szezont. Sajnos nem sikerült a bravúr, de a fiúk tisztességesen helyt álltak. Egy hazai – az Alba-MÁV-Előre elleni – döntetlen csalódás volt a szurkolóknak, majd a Telekom Veszprém elleni vereség sem volt bíztató. Ezt követően zsinórban jöttek a győzelmek, de 2016-ban az utolsó hazai találkozón a PLER jobbnak bizonyult a győrieknél. A zárófordulóban a Tata ellen is győzelmet ért el a csapat, így a dobogón várhatta a tavaszi folytatást.
Sajnos a Dabas Győrött is győzni tudott, de ezt követően ismét jöttek a sikerek, az ETO-SZESE folyamatosan az első háromban volt. Aztán jött a Telekom Veszprém elleni meccs, és bár az akarattal nem volt gond, nem sikerült pontot szerezni. A Balatonfüred és a Felsőörs elleni vereségek kicsit rontottak a hangulaton, de a Pénzügyőr elleni győzelem visszaadta a hitet a fiúknak. A tavasz legfontosabb mérkőzésén a PLER ellen a fővárosiak mindent megtettek a győzelemért, ráadásul a két játékvezető is partnerük volt. Az ETO visszaesett a harmadik helyre. Az utolsó játéknapot a Tata elleni győzelem már biztos érmet jelentett, de a színe csak a Telekom Veszprém – PLER mérkőzés után dőlt el. A bakonyiak a szezonban kétszer is borsot törtek Deákiék orra alá, de most segítettek a győrieken, legyőzték a fővárosi csapatot.
A házi góllövőlistán Schneider Miklós végzett az élen 129 góllal, megelőzve a 107 gólos Szabó Andrást és a 97 gólig jutó Terenyi Zoltánt.
A csapat végül a dobogó második helyén zárta a szezont és bizakodva várja az őszi folytatást.

Gratulálunk az ezüstéremhez!